Santa Chiara: Ο Καβάφης γράφει ποιήματα με τον Άλι και ο Μαραντόνα ντριμπλάρει με τον Μιχαήλ Άγγελο

File Photo: Ο Ντιέγκο Μαραντόνα. EPA, FRANCK ROBICHON μέσω ΚΥΠΕ




«O Κωσταντίνος Καβάφης θα… γράψει ποιήματα με τον Μοχάμεντ Άλι, o Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα θα ντριμπλάρει μαζί με τον… Μιχαήλ Άγγελο, ο Γιούρι Τσέκι θα… αμφισβητήσει τον Ιβ Κλάιν. Όλοι μαζί στην ίδια ομάδα, στην οποία κάθε άτομο μπορεί να εκφράσει το ταλέντο του για την πραγματοποίηση του αριστουργηματικού του έργου».

Με αυτά τα λόγια, η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», αναφέρεται στην αυριανή εναρκτήρια εκδήλωση φεστιβάλ στο Αμφιθέατρο «Santa Chiara», βασισμένο στην παθιασμένη έρευνα του Μάουρο Μπερούτο, αποδίδοντας αθλητικά επιτεύγματα στον κόσμο της τέχνης, τοποθετώντας τα στο ίδιο επίπεδο με τα αριστουργήματα της ζωγραφικής, της ποίησης και της λογοτεχνίας, της γλυπτικής, της αρχιτεκτονικής, του κινηματογράφου, του θεάτρου, της μουσικής.

Οκτακόσιοι μαθητές, όπως αναφέρεται σχετικά, θα παρακουλουθήσουν την διάλεξη του Μπερούτο και θα μπορέσουν να πάρουν μέρος σε ένα ταξίδι συναισθημάτων, που διοργανώνει ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας τοξοβολίας και βόλεϊ, άθλημα με το οποίο κέρδισε, μεταξύ άλλων, το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σοκ σε Εθνική και ΑΕΚ με τον τραυματισμό Μπάρκα: Βγήκε νοκ άουτ, χάνει Ιταλία και Βοσνία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: