Σάμος: Αγρια νύχτα επεισοδίων μεταξύ Αφγανών και Σύριων με 11 τραυματίες στο hot spot

File photo: Από τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής στη Σάμο, τον περασμένο Οκτώβριο. Φωτογραφία από ΕΡΤ




Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε Σύρους και Αφγανούς που ξεκίνησαν με μαχαιρώματα στο κέντρο της πόλης της Σάμου και εξελίχθηκαν σε συγκρούσεις και φωτιές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ.

Όπως μετέδωσε το Samos24, Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε  κοντά στον δημοτικό κήπο στην πόλη της Σάμου όταν μια ομάδα Αφγανών συγκρούστηκε για άγνωστους λόγους με Σύρους με αιχμηρά αντικείμενα. Αποτέλεσμα των συγκρούσεων, ήταν ο τραυματισμός τριών Σύρων και η μεταφορά τους στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται με τραύματα στο θώρακα και στη πλάτη . Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα.

Ακολούθησαν στις 10 το βράδυ συγκρούσεις κοντά στην κάτω πύλη του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης στο Βαθύ που κλιμακώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά. Συνολικά 30 πυροσβέστες προσπάθησαν να ελέγξουν τη φωτιά την ώρα που δυνάμεις της αστυνομίας προσπαθούσαν να επιβάλουν την τάξη με τη φωτιά να καταστρέφει σκηνές και ξύλινες κατασκευές ενώ οχτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

  • «Ακολούθησε εκδήλωση πυρκαγιάς στη δυτική πλευρά του καταυλισμού, πιθανότατα από εμπρησμό. Είχε κι έκρηξη, εκκενώθηκε ευτυχώς γρήγορα και δεν υπήρξε απώλεια ανθρώπινης ζωής. Καταστράφηκε μεγάλο μέρος του καταυλισμού» δήλωσε ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος.

Στον καταυλισμό της Σάμου διαμένουν σήμερα, περίπου 6.300 άτομα.

.Με απόφαση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, λόγω της έκτακτης ανάγκης που προέκυψε από την πυρκαγιά στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου και των απρόβλεπτων καταστάσεων και γεγονότων που συνέβησαν στην πόλη της Σάμου τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ειδικά σχολεία) της πόλεως Σάμου και της Κοινότητας Βαθέος, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα, Τρίτη.

  •  «Σήμερα κλείσαμε τα σχολεία λες και ζούμε μια φυσική καταστροφή. Υπήρξε ευτυχώς μεταφορά αστυνομικών δυνάμεων και ελέγχθηκε η κατάσταση. Είχαμε επικοινωνία από νωρίς με τον Χρυσοχοΐδη, τον Χαρδαλιά, το υπουργείο Παιδείας. Περιμένουμε όμως άμεση εφαρμογή των μέτρων. Αυτός ο πληθυσμός δεν μπορεί να μένει στην πόλη. Έχουμε έξι χιλιάδες μετανάστες και δεν μπορούν να επιβιώσουν σε μια πόλη με άλλους επτά – οκτώ χιλιάδες κατοίκους της πόλης μας” τόνισε ο Δήμαρχος.

“Αποκαλύψεις” Στουρνάρα για τα «λάθη» το α’ εξάμηνο το 2015: Που θα ήταν σήμερα το ΑΕΠ;

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: