“Βόμβα” από τον γερουσιαστή Μενέντεζ: Απαιτεί το κείμενο της συνομιλίας Τραμπ-Ερντογάν

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ καταγγέλλει τη συνεργασία της Ρωσίας, του Ιράν και της Τουρκίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων. Φωτογραφία via Twitter, @SenatorMenendez




Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, μέλος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έστειλε επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο την Τετάρτη ζητώντας λεπτομέρειες για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Προέδρου Ντόναλοντ Τραμπ και του Τούρκου ομολόγου του, Ταγίπ Ερντογάν, που προκάλεσε την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία.

Ο Μενεντέζ δήλωσε ότι η συζήτηση και η απόφαση του Τράμπα να αποσύρει τα στρατεύματα “ξεκίνησε έναν καταρράκτη αποσταθεροποιητικών γεγονότων με μεγάλη σημασία για την περιοχή” και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε στην Τουρκία «πράσινο φως» για να εισβάλει στη Συρία.

“Είναι επιτακτικό το Κογκρέσο και ο αμερικανικός λαός να καταλαβαίνουν τι είπε ο Πρόεδρος Τραμπ στο τηλεφώνημά του με τον πρόεδρο Ερντογάν”, ανέφερε ο κ. Μενέντεζ  στην επιστολή του.

“Πρέπει να καταλάβουμε εάν μια άλλη προδοσία πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου και πώς η Τουρκία έφτασε στο σημείο να έχει την πεποίθηση ότι τώρα έχει ελεύθερη δικαιοδοσία στην περιοχή”, πρόσθεσε ο γερουσιαστής.

Ο κ. Μενέντεζ ζήτησε επίσης από τον Πομπέο να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, μεταξύ των οποίων και αν το Υπουργείο Εξωτερικών συμφώνησε με την απόφαση του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βορειοανατολική Συρία, αν ο Πομπέο είχε προηγουμένως γνώση της απόφασής και εάν ο Πομπέο ή κάποιος από το υπουργείο Εξωτερικών άκουσε την τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Ερντογάν.

Η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε σχέδιο νόμου: Εναντίον της εισβολής και των επιθέσεων κατά Κούρδων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: