Πτώση καταγράφει η στερλίνα: Οι επενδυτές ανησυχούν για Brexit χωρίς συμφωνία με ΕΕ

FILE PHOTO: Η λίρα, που υποχώρησε στο ιστορικά χαμηλό επίπεδο του 1,0327 έναντι του δολαρίου στα τέλη Σεπτεμβρίου, ενισχύθηκε κατά 3,5% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Ιούλιο του 2020, όταν ενισχύθηκε κατά 5,5%. Φωτογραφία Αρχείου HellasJournal




Πτώση κατέγραψε η στερλίνα σήμερα το πρωί στη διαπραγμάτευσή της στο Λονδίνο καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ολοένα και πιο πολύ ότι η Βρετανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν φαίνεται να βρίσκονται πιο κοντά σε μια συμφωνία αποχώρησης.

Οι Βρετανοί βουλευτές έχουν περάσει νόμο που αναγκάζει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να ζητήσει καθυστέρηση στο Brexit εάν το Ηνωμένο Βασίλειο δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία αποχώρησης έως τις 19 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Daily Telegraph, ο Τζόνσον σκοπεύει να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του νόμου αυτού, γνωστού ως νόμου Μπεν.

Η Τζέιν Φόλεϊ, αναλύτρια στη Rabobank, υποστηρίζει ότι αυτή και η επόμενη εβδομάδα θα είναι ένα «τρενάκι του τρόμου» για τη στερλίνα καθώς θα γίνει σαφέστερο εάν η Βρετανία και η ΕΕ θα καταλήξουν σε μια συμφωνία και εάν ο Τζόνσον θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά του νόμου Μπεν.

Στα τρέχοντα επίπεδα, η στερλίνα προεξοφλεί μια αναβολή του Brexit πέραν της 31ης Οκτωβρίου και ένα βαθμό ελπίδας για μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής με τις Βρυξέλλες, δήλωσε η Φόλεϊ. «Πριν τη σύνοδο της ΕΕ θα υπάρχει πάντα ένα ίχνος ελπίδας ότι θα υπάρξει συμφωνία», δήλωσε η Φόλεϊ.

Νωρίτερα σήμερα, η στερλίνα σημείωσε πτώση κατά 0,2% στο 1,2311 δολάριο. Έναντι του ευρώ σημείωσε πτώση επίσης 0,2% στις 89,195 πένες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Καταποντισμός της τουρκικής λίρας μετά την ανακοίνωση για επιχείρηση στη Συρία

tt

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: