Πρωτιά, χωρίς τίτλο, για τον Χάμιλτον και την Mercedes στο Μεξικό: Δεύτερος ο Φέτελ

Οι υπεύθυνοι της Φόρμουλα Ένα έβαλαν φέτος ξανά το τουρκικό γκραν πρι στο καλαντάρι. EPA, JORGE NUNEZ




Η Mercedes του υποψήφιου παγκόσμιου πρωταθλητή και την εφετινή περίοδο, Λιούις Χάμιλτον, πέρασε πρώτη τη γραμμή τερματισμού στο Γκραν Πρι του Μεξικού, με τον Βρετανό πιλότο να φτάνει τις 10 νίκες στο πρωτάθλημα του 2019. Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari), ενώ τρίτο ήταν το δεύτερο «ασημένιο βέλος», με οδηγό τον Βάλτερι Μπότας.

Ο αγώνας κρίθηκε στη λάθος -για ακόμη μια φορά- στρατηγική της Ferrari, «αγκαλιάζοντας» πια τον τίτλο. Η στέψη αναμένεται να γίνει στον επόμενο αγώνα, στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τον Χάμιλτον να χρειάζεται να συλλέξει τουλάχιστον επτά βαθμούς, δηλαδή να τερματίσει από την έκτη θέση και πάνω.

Οι Λεκλέρκ και Φέτελ, που ξεκίνησαν πρώτοι, έφυγαν καλά, την ώρα που Χάμιλτον και Φερστάπεν είχαν επαφή, χάνοντας θέσεις, ενώ στη συνέχεια ο Φερστάπεν είχε επαφή και με την μπροστά αεροτομή της Mercedes του Μπότας, με αποτέλεσμα να κλατάρει το πίσω και δεξιά ελαστικό του Ολλανδού.

Ο Χάμιλτον μπήκε στα πιτ στον 26ο γύρο για να βάλει σκληρή γόμα, ενώ όταν ολοκληρώθηκαν τα πιτ στοπ βρέθηκε μπροστά και παρέμεινε εκεί ως το τέλος. Ο Μπότας έπαιξε καλά το ρόλο του πιέζοντας τον Φέτελ, που πρόσεχε να κρατήσει τη δεύτερη θέση και όχι να καταδιώξει τον Χάμιλτον. Τελικά ο Μπότας ανέβηκε στο βάθρο, αφού ο Λεκλέρκ μπήκε στο πιτ στοπ στον 43ο γύρο, αλλά το πίσω δεξιά ελαστικό άργησε να μπει χάνοντας 4 πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Η βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα:

1 Λιούις Χάμιλτον Mercedes

2 Σεμπάστιαν Φέτελ Ferrari

3 Βαλτέρι Μπότας Mercedes

4 Σαρλ Λεκλέρκ Ferrari

5 Αλεξάντερ Άλμπον Red Bull

6 Μαξ Φερστάπεν Red Bull

7 Σέρτζιο Πέρες Racing Point

8 Ντανιέλ Ρικιάρντο Renault

9 Ντανιίλ Κβιάτ Toro Rosso

10 Πιερ Γκασλί Toro Rosso

Mε στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ρόιτερ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: