Προκλητικά αμετανόητος ο Λαγός: Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν εμπιστεύομαι τη Δικαιοσύνη

File Photo: Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών Γιάννης Λαγός στη δίκη της Χρυσής Αυγής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




“Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα, δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες. Ήρθα για να ακουστεί η φωνή μου γιατί έξι χρόνια δεν μας δόθηκε η ευκαιρία και το δικαίωμα να απαντήσω σε όλα με κατηγορούν ” δήλωσε ο αμετανόητος Γιάννης Λαγός, το πρωτοπαλίκαρο της “Χρυσής Αυγής”, αρχίζοντας την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο  Λαγός, ο  ο οποίος αντιμετωπίζει το αδίκημα της διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, είναι το πρόσωπο – κλειδί  για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την εμπλοκή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα «τραγική» και δήλωσε ότι δεν έχει «εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». Και αυτό γιατί, όπως είπε, δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν πιέσεις για να πουν οτι «ο Λαγός έδωσε εντολή».

Ο κατηγορούμενος απέδωσε την εμπλοκή του στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και μίλησε για «συρραφή μηνυμάτων» του «από κάποιους επίορκους για να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι είμαστε δολοφόνοι και κακούργοι και για τους οπαδούς μας ότι πρεπει να φοβηθούν να τρομοκρατηθούν».

Βασικοί κατηγορούμενοι φέρονται να επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον κατηγορούμενο  αμέσως μετά το φόνο του Παύλου Φύσσα ενώ εμφανίζεται ως  υπεύθυνος για τις Τοπικές Οργανώσεις της Νίκαιας, του Περάματος και του Πειραιά.

Ο   Λαγός,  ο οποίος απολογείται σε μια κατάμεστη δικαστική αίθουσα στην οποία ξεχωρίζουν με την παρουσία τους οι γονείς του Παύλου Φύσσα, μίλησε για “διαδικασία πολιτικής εξόντωσης” προσθέτοντας πως δεν έχει “εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη ” καθώς  δεν ερεύνησε τις καταγγελίες συγκατηγορουμένων του ότι δέχτηκαν  πιέσεις για να πουν ότι “ο Λαγός έδωσε εντολή”.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Στο εδώλιο σήμερα το πρωτοπαλίκαρο Λαγός, την άλλη εβδομάδα ο Μιχαλολιάκος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: