Προειδοποιητικά πυρά Ρωσίας: “Ελαφρώς” ασύμβατη η εισβολή με εδαφική ακεραιότητα Συρίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Κ) κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ αλ Σαούντ (δεν εικονίζεται) στο βασιλικό παλάτι, Ριάντ, Σαουδική Αραβία, Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019. EPA, ALEXEY NIKOLSKY, SPUTNIK, KREMLIN, POOL




Αμφίσημα μηνύματα στέλνει το Κρεμλίνο σχετικά με την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία, καθώς ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε σήμερα Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, ότι η επιχείρηση την οποία πραγματοποιεί η Τουρκία στη Συρία δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην αρχή της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητάς της.

  • «Όχι ακριβώς» ήταν η απάντηση που έδωσε όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο οι ενέργειες της Τουρκίας συνάδουν με την αρχή της εδαφικής ακεραιότητας. Στο ερώτημα τι θα κάνει η Ρωσία σ’ αυτή την κατάσταση, ο Ουσακόφ είπε: «Κάτι θα κάνουμε, θα δούμε», υπενθυμίζοντας ότι στο ζήτημα αυτό έχει ήδη αναφερθεί ο πρόεδρος Πούτιν.

Ο Ουσακόφ, όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες διεξήχθησαν συνομιλίες μεταξύ εκπρόσωπων της Άγκυρας και της Δαμασκού, οι οποίες έλαβαν χώρα στην ρωσική στρατιωτική βάση Χμεϊμίμ, είπε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αυτό το ζήτημα, παρότι και ο ίδιος διάβασε αυτές τις πληροφορίες.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS

“Θολή” η επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν για τη Συρία: Παραμένει αρνητική η Ρωσία στην εισβολή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: