Πόρτα από Στουρνάρα για το δείπνο του Μάριο Ντράγκι: Έχουν κληθεί μόνο δύο υπουργοί

Φωτογραφία Αρχείου: Ο Γιάννης Στουρνάρας (Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι στη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες. ΑΠΕ ΜΠΕ /www. consilium.europa.eu/ CHRISTOS DOGAS




Μετά από αρκετές αναβολές ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, έρχεται στην Αθήνα σήμερα Τρίτη προκειμένου να τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών, μετά την πρόταση του πρώην πρωθυπουργού, πρώην αντιπροέδρου της ΕΚΤ και ακαδημαϊκού Λουκά Παπαδήμου.

Μεταξύ των εκδηλώσεων που διοργανώνονται για την εδώ παρουσία του είναι και το δείπνο που διοργανώνει ο «υφιστάμενός του» διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Και όπως είναι φυσικός το ενδιαφέρον όσων ήθελαν να παρακαθίσουν σε αυτό το τραπέζι σήμερα το βράδυ, στο δώμα της ΤτΕ ήταν τεράστιο.

Συνολικά, όπως σημειώνει ο ΒΗΜΑτοδότης θα συμμετάσχουν συνολικά 30 άτομα, ανάμεσά τους και ο κ. Παπαδήμος.

Έχουν προσκληθεί επίσης ακαδημαϊκοί, οι υποδιοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς και οι διοικητές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, ήτοι οι κύριοι Μυλωνάς, Ψάλτης, Μεγάλου και Καραβίας.

Από την πλευρά των πολιτικών έχουν προσκληθεί μόνον δύο, εκτός φυσικά από τον πρωθυπουργό: Ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Κανένας άλλος, νυν ή πρώην.

Επίσης, να σημειωθούν τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας και το γεγονός ότι δεν έχει ανακοινωθεί ούτε καν το μενού.

Με πληροφορίες από τον ΒΗΜΑτοδότη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: