Ποιος την πιστεύει; Η Άγκυρα διαψεύδει ότι εμποδίζει την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών

File Photo: Για επίθεση κουρδικών δυνάμεων σε σχολείο μιλά η Άγκυρα. EPA, ERDEM SAHIN
Η Τουρκία διέψευσε ότι εμπόδισε την αποχώρηση των κουρδικών συριακών δυνάμεων από τη βορειοανατολική Συρία, όπως ανέφερε νωρίτερα ένας διοικητής των Κούρδων.

Οι κουρδικές δυνάμεις “διασπείρουν ψευδείς πληροφορίες για να σαμποτάρουν την αμερικανοτουρκική συμφωνία” που προβλέπει την αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας μέχρι την Τρίτη, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Νωρίτερα, ο επικεφαλής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (FDS), Μαζλούμ Άμπντι, κατηγόρησε την Άγκυρα ότι υπονομεύει τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία, εμποδίζοντας την αποχώρηση των μαχητών των FDS από την πόλη Ρας αλ-Άιν.

Η συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη και την οποία διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, «περιλαμβάνει ένα ουσιώδες σημείο που ορίζει το άνοιγμα ενός διαδρόμου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών», είπε ο επικεφαλής των FDS στο AFP. Όμως οι «Τούρκοι εμποδίζουν την αποχώρηση από τον τομέα της Ρας αλ-Άιν, εμποδίζουν την έξοδο των δυνάμεών μας, των τραυματιών και των αμάχων», είπε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Άγκυρα, Turkey

Τρελά πράγματα: Οι Κούρδοι επανέλαβαν τις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΚ με συνασπισμό ΗΠΑ

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal