Το τουρκικό πυροβολικό κτύπησε Αμερικανούς των ειδικών δυνάμεων στο Κομπάνι

Οι Ειδικές Δυνάμεις που επιχειρούν στο λόφο Mashtenour στην πόλη Κομπάνι, όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι, βρέθηκαν κάτω από βολές πυροβολικού από τις τουρκικές δυνάμεις. Φωτογραφία U.S. Army, Staff Sgt. True Thao.




Οι Ειδικές Δυνάμεις των Η.Π.Α. έχουν παγιδευτεί ανάμεσα στα πυρά του τουρκικού πυροβολικού που κτυπά θέσεις των Κούρδων μαχητών, στη βόρεια Συρία.

Το περιοδικό Newsweek έχει πληροφορηθεί από μέλος μυστικών υπηρεσιών του ιρακινού Κουρδιστάν και από ανώτερο αξιωματούχο του Πενταγώνου ότι οι Ειδικές Δυνάμεις που λειτουργούν στο λόφο Mashtenour στην πόλη Κομπάνι, όπου πλειοψηφούν οι Κούρδοι, βρέθηκαν κάτω από βολές πυροβολικού από τις τουρκικές δυνάμεις. Πιστεύεται ότι κτυπήθηκαν κατά λάθος…

Ο ανώτερος αξιωματούχος του Πενταγώνου δήλωσε στο περιοδικό ότι οι τουρκικές δυνάμεις πρέπει να γνωρίζουν τις θέσεις των Η.Π.Α. και το που ακριβώς βρίσκονται. Ο ίδιος δεν μπόρεσε να προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό του προσωπικού που ήταν παρόν όταν έγινε το κτύπημα, αλλά δήλωσε ότι είναι μικρός ο αριθμός,  δηλαδή κάπου μεταξύ 15 και 100 στρατευμάτων.

Μετά τη δημοσίευση του κειμένου στην ιστοσελίδα του Newsweek, Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι βλήμα από το τουρκικό πυροβολικό “προσγειώθηκε” κοντά σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στο Κομπάνι.

Θυμίζουμε ότι στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο στρατηγός Μίλλι, είπε ότι οι ΗΠΑ δίνουν τις συντεταγμένες των αμερικανικών βάσεων στον τουρκικό στρατό “για να βεβαιωθούν ότι ξέρουν ακριβώς πού είναι οι αμερικανικές δυνάμεις” και να μην τις κτυπήσουν.

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν απειλεί με “πολύ σημαντικές” κυρώσεις την Άγκυρα

Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξουσιοδότησε αμερικανούς αξιωματούχους να καταρτίσουν ένα σχέδιο “πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων” σε βάρος της Τουρκίας, μετά την επίθεση που έχει εξαπολύσει η ‘Αγκυρα στη βόρεια Συρία εναντίον κουρδικής πολιτοφυλακής, δήλωσε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Μνούτσιν πρόσθεσε ότι επί του παρόντος οι κυρώσεις δεν ενεργοποιούνται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα που θα επιτρέπει τη δυνητική εφαρμογή “πολύ σημαντικών νέων κυρώσεων” σε βάρος της Τουρκίας. “Ο Ντόναλντ Τραμπ προτίθεται να υπογράψει διάταγμα για να μεταπείσει την Τουρκία από οποιαδήποτε συνέχιση της στρατιωτικής της επίθεσης στη βορειοανατολική Συρία”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Μνούτσιν.

“Πρόκειται για πολύ αυστηρές κυρώσεις. Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουμε αλλά μπορούμε να εξουδετερώσουμε την τουρκική οικονομία, αν κριθεί αναγκαίο. Προειδοποιούμε τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και ότι μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις”, είπε ο Μνούτσιν από τον Λευκό Οίκο. “Ο πρόεδρος θα τις χρησιμοποιήσει όταν κριθεί αναγκαίο”.

Ύστατη προειδοποίηση Ουάσιγκτον στον Ερντογάν: Θα δεχθείς πολύ αυστηρές κυρώσεις…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: