Πατριάρχης Αλεξανδρείας: Αίγυπτος, Ελλάδα και Kύπρος θα δώσουν μήνυμα ειρήνης στη Μεσόγειο

File Photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Θεόδωρος Β’. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ




Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Έλληνα Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό, Αντώνη Διαματάρη, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας. «Είναι μεγάλη χαρά και ευλογία για μένα να επισκέπτομαι το ιστορικό Πατριαρχείο Αλεξάνδρειας και προσωπικά τον Μακαριώτατο, για τον οποίον, τόσο εγώ όσο και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης, τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση και πολύ μεγάλο σεβασμό», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Διαματάρης.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην πατρίδα μας την Ελλάδα, και να ξέρει ο Υπουργός μας ότι ο Ελληνισμός ζει και θα ζει σε αυτά εδώ τα ευλογημένα μέρη της Αιγύπτου», τόνισε με τη σειρά του ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, επισημαίνοντας ότι «η Αίγυπτος, η Ελλάδα μας και η Κύπρος μας, θα είναι τρεις χώρες που θα δίνουν ένα μεγάλο μήνυμα ειρήνης και αγάπης στη Μεσόγειο Θάλασσα».

Θερμή ήταν η υποδοχή για τον Έλληνα αξιωματούχο και στην πρεσβυγενή Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας. Τον Υφυπουργό Εξωτερικών υποδέχθηκε θερμά ο Πρόεδρος της πρεσβυγενούς Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, Εδμόνδος Κασιμάτης, ο οποίος καλωσόρισε τον κ. Διαματάρη, τονίζοντας ότι «ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας πάντοτε βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδος και του ελληνικού λαού».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε τη βαθιά του συγκίνηση, που επισκέπτεται τους χώρους αυτούς τους οποίους ο Ελληνισμός είχε μία λαμπρά σταδιοδρομία και παράδοση.

Κατέληξε αναφέροντας πως “από τη δική μου τη μεριά να γνωρίζετε ότι και εγώ θα είμαι κοντά σας όσο είναι δυνατόν, γιατί όπως ξέρετε, είμαι και εγώ ένας Απόδημος Έλληνας και καταλαβαίνω πάρα πολύ καλά και τον αγώνα σας και την αγωνία σας. Ευχαριστώ ξανά και σας συγχαίρω από καρδιάς».

ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας – Αίγυπτος/ΚΑΪΡΟ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: