Πατά σε δύο βάρκες το Κρεμλίνο: Η Ρωσία και υπέρ της Τουρκίας και υπέρ της Συρίας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντιμίτρι Πεσκόφ, στη Μόσχα. EPA, MICHAEL KLIMENTYEV, SPUTNIK, KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι η Μόσχα θα παρακολουθήσει στενά την κατάσταση, μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι πρόκειται να αναλάβει δράση μονομερώς προκειμένου να εφαρμοστεί το σχέδιο να δημιουργηθεί «ασφαλής ζώνη» στη βορειοανατολική Συρία.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε προχθές Τρίτη πως η κυβέρνησή του δεν έχει καμία άλλη επιλογή παρά να αναλάβει δράση μονομερώς, αφού ελάχιστη πρόοδος έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη δημιουργία της «ασφαλούς ζώνης».

Αυτή ήταν η πιο σαφής ένδειξη που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα πως η Άγκυρα ετοιμάζεται να εξαπολύσει νέα ευρείας κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους στη Μόσχα ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα, συμπλήρωσε ωστόσο πως πρέπει να διαφυλαχθεί η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Μόσχα, Russian Federation

Ο Ακάρ θέλει τους μισούς φυσικούς πόρους της Κύπρου και απειλεί: Θα κάνουμε ό,τι και το 1974

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal