Μυστήριο…tweet Τραμπ: Σιγουρέψαμε το πετρέλαιο, φέρνουμε τους στρατιώτες στην πατρίδα

File photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA/Chris Kleponis / POOL




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε σήμερα στο Twitter ότι η κυβέρνηση “σιγούρεψε τα πετρέλαια” και ότι “φέρνει τους στρατιώτες στην πατρίδα”,  παρότι ώρες νωρίτερα ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι περίπου 1000 Αμερικανοί στρατιώτες θα απομακρυνθούν από τη Συρία και θα μεταβούν στο Ιράκ.

Λίγες ώρες αργότερα, η φράση “φέρνει τους στρατιώτες στην πατρίδα” είχε αφαιρεθεί…από την ανάρτηση του Τραμπ.

“Οι Αμερικανοί στρατιώτες δεν βρίσκονται σε ζώνες πολέμου ή σε ζώνες εκεχειρίας. Έχουμε σιγουρέψει το Πετρέλαιο. Φέρνουμε τους στρατιώτες στην Πατρίδα!” έγραψε στο tweet σήμερα ο Τραμπ όπως αναφέρει η ιστοσελίδα The Hill,

Είναι ασαφές τί εννοεί ο Τραμπ με το σχόλιό του για το πετρέλαιο ενώ μια παρόμοια δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα είχε σαν αποτέλεσμα να προκληθεί σχετική σύγχυση διεθνώς.

  • To tweet του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο επικαλείται το The Hill, το οποίο ωστόσο στην συνέχεια δεν ήταν προσιτό στο Twitter:

Mark Esperanto, Secretary of Defense, “The ceasefire is holding up very nicely. There are some minor skirmishes that have ended quickly. New areas being resettled with the Kurds.” USA soldiers are not in combat or ceasefire zones. We have secured the Oil. Bringing soldiers home!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) October 20, 2019

Στον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, δημοσιεύεται η παρακάτω ανάρτηση:

Η φράση “φέρνουμε τους στρατιώτες στην πατρίδα” δεν υπάρχει.

Ο Τραμπ, δημοσιεύει στην ανάρτησή του απόσπασμα από tweet του υπουργού Άμυνας, Μαρκ Εσπερ, στο οποίο αναφέρεται: “Η κατάπαυση του πυρός τηρείται πολύ καλά. Υπάρχουν κάποιες ελάσσονες αψιμαχίες που τερματίστηκαν γρήγορα. Νέες περιοχές κατοικήθηκαν από Κούρδους”.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Άμυνας δήλωσε στους δημοσιογράφους, στο αεροσκάφος που τον μέφερε στο Αφγανιστάν,  ότι περίπου 1000 άνδρες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων αποχωρούν από την Συρία και θα μετακινηθούν στο δυτικό Ιράκ. Επομένως δεν επιστρέφουν στην Πατρίδα…

Με πληροφορίες από The Hill

 

Το ψέμα Τραμπ: Οι Αμερικανοί στρατιώτες πάνε Ιράκ από Συρία, δεν επιστρέφουν στις ΗΠΑ

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: