Παραιτήθηκε on air ο βετεράνος παρουσιαστής του Fox News: Ασκούσε κριτική σε Τραμπ [video]

File photo via Facebook@ShepardSmith




Ο Σέπαρντ Σμιθ, επιφανής τηλεπαρουσιαστής και εκτελεστικός διευθυντής του τηλεοπτικού δικτύου Fox News, ένας από τους ελάχιστους δημοσιογράφους του καναλιού που είχε ασκήσει κριτική στον πρόεδρο Τραμπ,  παραιτήθηκε αιφνιδιαστικά  στην διάρκεια της εκπομπής του, ύστερα από 23 χρόνια στο δίκτυο.

Σε μια απρόσμενη δήλωση on-air προς το τέλος του καθημερινού του σώου“Shepard Smith Reporting”, ο Σμιθ ανακοίνωσε πως θα αποχωρήσει  από το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο – το δημοφιλέστερο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποχαιρετιστήρια ανακοίνωσή του ολοκληρώθηκε με την έκφραση της ελπίδας ότι “η αλήθεια θα είναι αυτή που πάντα θα μετράει”.

“Προσφάτως ζήτησα από την εταιρεία να μου επιτρέψει να εγκαταλείψω το Fox News.  Βάσει της συμφωνίας μας δεν θα εργαστώ κάπου αλλού, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον”, δήλωσε ο Σμιθ.

“Ακόμη και στο εξαιρετικά πολωμένο έθνος μας στην παρούσα φάση, η ελπίδα μου είναι τα γεγονότα να κερδίζουν, η αλήθεια πάντα να είναι αυτή που θα μετράει, η δημοσιογραφία και οι δημοσιογράφοι να επιζήσουν”, πρόσθεσε ο Σμιθ.

Η αποχώρησή του από το δίκτυο έρχεται σε συνέχεια των επιθέσεων του Τραμπ έναντι της λιγότερο φιλικής κάλυψης της Προεδρίας του από τότε που η Βουλή των Αντιπροσώπων άρχισε την έρευνα για την παραπομπή του – μια διαδικασία που βάσει των δημοσκοπήσεων της κοινής γνώμης έχει αυξανόμενη υποστήριξη από τους Αμερικανούς πολίτες.

Η εφημερίδα  The New York Times έγραψε την Παρασκευή ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Ούλιαμ Μπαρ, συναντήθηκε μέσα στην εβδομάδα με τον Ρούπερτ Μέρντοχ, στου οποίου την εταιρεία  Fox Corp ανήκει το Fox News.

“Το FoxNews δεν λειτουργεί υπέρ της Αμερικής πλέον. Είναι πολύ διαφορετικό απ’ ότι συνήθιζε να είναι στο παρελθόν”, είχε γράψει στο Twitter την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος Τραμπ.

Τον περασμένο Αύγουστο, ο Σμιθ είχε μιλήσει ανοιχτά για την “ασυγχώρητη άνοδο του λευκού εθνικισμού και του λευκού ρατσισμού στην Αμερική” – κάτι για το οποίο οι Δημοκρατικοί λένε πως ο πρόεδρος Τραμπ – αν μη τι άλλο – δεν έχει πράξει αρκετά για να αποθαρρύνει.

Φυσικά, υπήρξαν και άλλες αφορμές κατά τις οποίες ο Σμιθ ασκούσε κριτική στον πρόεδρο Τραμπ ο οποίος κατ’ επανάληψη έχει χαρακτηρίσει τα αμερικανικά ΜΜΕ ως “εχθρούς του λαού”. Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος είναι ανοιχτά επιτεθεί στον Σέπαρντ.

“Καλύτερα να βλέπει κανείς τα fake news του  CNN απ’ το να παρακολουθεί τον Σέπαρντ Σμιθ, το σώου με την χαμηλότερη τηλεθέαση στο @FoxNews,”  έγραψε στο Twitter ο Τραμπ τον περασμένο Αύγουστο.

Ο Σμιθ δούλευε  για το Fox News απ’ όταν δημιουργήθηκε το δίκτυο το 1996 και η αποχώρησή του εξέπληξε τους συναδέλφους του.

“Ο Σέπαρντ Σμιθ έριξε βόμβα…”, δήλωσε ο Τζχον Ρόμπερτς, επικεφαλής διαπιστευμένος στον Λευκό Οίκο του Fox News, ενώ ο Πρόεδρος του Fox News, Τζέι Ουάλας, σε δήλωσή του χαρακτηρίζει τον Σμιθ ως “έναν από τους επιφανέστερους ειδησεογραφικούς σχολιαστές της γενιάς του”.

Με πληροφορίες από Reuters

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: