ΠΑΟΚ-Λάρισα αναμετρώνται μετά από ήττες, για τη δεύτερη αγωνιστική της Basket League

File Photo: Στιγμιότυπο από τον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής ανάμεσα στον Άρη και τον ΠΑΟΚ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Λάρισα το Σάββατο (5/10, 16:15) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League, με τον ΕΣΑΚΕ να παρουσιάζει τους αριθμούς της αναμέτρησης.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

ΠΑΟΚ και Λάρισα θα αναμετρηθούν το Σάββατο (5/10, 16:15) στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της ΕΚΟ Basket League, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση. Οι δύο ομάδες θα ψάξουν την πρώτη νίκη τους, αφού ο μεν ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο ντέρμπι με τον Άρη στην παράταση, η δε Λάρισα υποχρεώθηκε σε εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα.

Στο πλαίσιο του επαγγελματικού Πρωταθλήματος, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Γ.Σ. Λάρισας, τον ΓΣ/ΑΕΛ, την Ολύμπια και πριν δύο χρόνια τον Γυμναστικό Λάρισας Φάρο. Σε σύνολο 18 αγώνων σημείωσε 17 εντός έδρας νίκες. Δεν τα κατάφερε μόνο απέναντι στην Ολύμπια στο παιχνίδι της σεζόν 2006-07. Ήταν 28 Μαρτίου 2007 όταν στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής, η Ολύμπια έγινε η μοναδική ομάδα της Λάρισας που επιβλήθηκε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ. Νίκησε με 66-65 έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Γιώργο Πρίντεζη -έπαιζε ως “δανεικός” από τον Ολυμπιακό- με 15 πόντους (7/8 δίποντα), ενώ για τον ΠΑΟΚ ο Βλάντο Στσεπάνοβιτς είχε 22 αλλά αστόχησε σε μία βολή στο τέλος του αγώνα.

ΠΑΟΚ

*Ο Δικέφαλος θέλει τη νίκη για να αποφύγει το 0-2 στο οποίο βρέθηκε μόνο τέσσερις φορές στην ιστορία του στην Basket League. Οι δύο από αυτές όμως ήταν στην τελευταία τετραετία, το 2015-16 και το 2017-18.

*Με τρεις πόντους ο Απόλλων Τσόχλας θα γίνει ο 16ος που θα φτάσει τους 800 πόντους Πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ.

*Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 17 βαθμούς στο ranking του αγώνα της πρεμιέρας με τον Άρη. Έτσι έφτασε πέντε διαδοχικά παιχνίδια Πρωταθλήματος και 12 στις τελευταίες 14 εμφανίσεις του στην κατηγορία, με διψήφιο αριθμό.

ΛΑΡΙΣΑ

*Ο Νώντας Παπαντωνίου ήταν ένας από τους τρεις παίκτες της Λάρισας στην πρεμιέρα με τον Προμηθέα που είχε διψήφιο αριθμό πόντων (16). Έτσι μετράει πλέον έξι διαδοχικά παιχνίδια Πρωταθλήματος -τα πέντε στο φινάλε της περσινής σεζόν με τον Πανιώνιο- με επίδοση 12+ πόντων.

*Δύο αμυντικά ριμπάουντ χωρίζουν τον Τερέλ Παρκς από τα 100 στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Πέραν του Παπαντωνίου που άρχισε την περσινή σεζόν στον ΠΑΟΚ, τη φανέλα του Δικεφάλου από το ρόστερ της Λάρισας, έχει φορέσει στα πρώτα βήματα της καριέρας του και ο Τάσος Σπυρόπουλος. Είχε κάνει μάλιστα ντεμπούτο στην Basket League σε ηλικία 15 ετών, 11 μηνών και 8 ημερών.

ΠΗΓΗ: SDNA

Άστοχος και ανέτοιμος στο Astroballe ο Ολυμπιακός: Έχασε από τη Βιλερμπάν 82-63

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: