Πάνω από 7.000 οι άμαχοι που εκτοπίζονται από καταυλισμό στη Συρία:Νεκροί 22 Κούρδοι μαχητές

File Photo: Άνθρωποι στέκονται σε τουρκικό έδαφος παρακολουθώντας σύννεφο καπνού να αναδύεται κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού από τουρκικές δυνάμεις στην πόλη Τελ Αμπιάντ, όπως διακρίνεται από το Ακτζακαλέ στην Σανλιουρφά, Τουρκία. EPA, SEDAT SUNA
Την εκκένωση καταυλισμού με περισσότερους από 7.000 εκτοπισμένους στη βόρεια Συρία και τη διεξαγωγή συνομιλιών για μετακίνηση και άλλου καταυλισμού, όπου διαμένουν 13.000 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές στη βόρεια Συρία, μετά τον βομβαρδισμό και των δύο.

Οι καταυλισμοί στη Μαμπρούκα και την Αΐν Ίσα, επισημαίνουν στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας, δεν γλίτωσαν από τους κινδύνους της τουρκικής επίθεσης που άρχισε αυτήν την εβδομάδα.

  • Ο καταυλισμός της Μαμπρούκα, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από την τουρκική μεθόριο, θα εκκενωθεί και οι άνθρωποι που διαμένουν εκεί θα μετακινηθούν στον καταυλισμό της Αλ Αρίσα, που βρίσκεται νότια της πόλης Χασακέ, διευκρινίζουν οι αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους, στην οποία σημειώνουν ότι στον δεύτερο καταυλισμό στην Αΐν Ίσα βρίσκονται 785 συγγενείς μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

“Τώρα διεξάγονται συνομιλίες με τους αρμόδιους φορείς για να βρεθεί μια λύση ή μια εναλλακτική τοποθεσία για την μετακίνηση του καταυλισμού”, καταλήγουν οι αρχές αυτές στην ανακοίνωσή τους.

Την ίδια ώρα οι υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι 22 από τους μαχητές τους σκοτώθηκαν προχθές Τετάρτη και χθες Πέμπτη κατά την επίθεση της Τουρκίας και των συμμαχικών της συριακών ανταρτικών δυνάμεων.

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Χιλιάδες άμαχοι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς: Για δέκα νεκρούς ομιλεί το Παρατηρητήριο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required