Πανηγυρισμών συνέχεια: Ιστορική επιτυχία η συμφωνία στο Σότσι, λέει ο Τσαβούσογλου

File Photo: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, MALTON DIBRA




Πολύ σημαντική για την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας χαρακτήρισε την συμφωνία Σότσι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών,  Μεβλούτ Τσαβούσογλου,  λέγοντας ότι πέρασε στην ιστορία ως διπλωματική και πολιτική επιτυχία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών πρόσθεσε μάλιστα είπε ότι η Τουρκία άλλαξε τις ισορροπίες στην περιοχή.
Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Ανατολού, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι έγινε αποδεκτή η νομιμότητα της επιχείρησης “πηγή της ειρήνης”.

“Από τον Ευφράτη μέχρι τα σύνορα με Ιράκ θα γίνει ζώνη ασφαλείας. Συμπεριλαμβανομένου και του Κομπάνι, οι τρομοκράτες του YPG θα εκδιωχθούν από Ρωσία και καθεστώς Άσαντ από 30 χλμ βάθος. Θα καθαριστούν και τα όπλα τους. Οι YPG του Μέμπιτς και του Τελ Ριφάτ θα εκδιωχθούν εντελώς”, ανέφερε. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, η  Τουρκία μέσα σε πέντε μέρες έφτασε σε συμφωνία με τις μεγαλύτερες δυνάμεις του κόσμου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

“Επιτεύχθηκε συμφωνία. Αυτή η συμφωνία για μας είναι πολύ σημαντική για την εθνική μας ασφάλεια αλλά πέρασε και στην ιστορία ως μια διπλωματική και πολιτική επιτυχία”, ανέφερε.

“Γενικά αυτοί που προσπάθησαν να υποτιμήσουν τις προσπάθειές μας, ιδιαίτερα στο εσωτερικό έλεγαν ότι η εξωτερική μας πολιτική ή η πολιτική μας στη Συρία είχε στριμωχθεί ανάμεσα στη Ρωσία και τις ΗΠΑ”, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ ενώ υποστήριξε ότι κατάφεραν να εμποδίσουν ένα κράτος τρομοκρατίας και πως γι αυτό δυσαρεστήθηκαν περισσότερο το Ισραήλ και η Γαλλία.

ΚΥΠΕ/Αννα Ανδρέου/ΓΧΡ

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι για τη συμφωνία στο Σότσι: Διπλωματική επιτυχία, λέει ο Αλτούν

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: