Παιδικό τραγούδι το σύνθημα των διαδηλωτών στο Λίβανο: Viral στο διαδίκτυο [video]

File photo: Μητέρα με το “στρατευμένο” μωρό της … σε διαδήλωση στο Λίβανο. EPA/WAEL HAMZEH




Ένα δημοφιλές παιδικό τραγούδι έχει μετατραπεί σε σύνθημα των διαδηλωτών στον Λίβανο αφού διαδηλωτές στη Βηρυτό αυθόρμητα άρχισαν να το τραγουδάνε για να ηρεμήσουν ένα μικρό παιδί που βρέθηκε στη μέση μιας διαδήλωσης.

Όταν η Ελιάν Τζαμπούρ βρέθηκε στο αυτοκίνητό της περικυκλωμένη από διαδηλωτές στο κέντρο της Βηρυτού το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, τους ρώτησε αν μπορούν να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα καθώς ο 15 μηνών γιος της Ρόμπιν, τρόμαξε.

  • Αμέσως οι διαδηλωτές άρχισαν αυθόρμητα να τραγουδούν το παιδικό τραγούδι “Baby Shark” (μωρό καρχαρίας), κάνοντας και τις χορευτικές κινήσεις που το συνοδεύουν και παριστούν το στόμα του καρχαρία.

Το βίντεο που τράβηξε η Ελιάν και έχει γίνει viral δείχνει μια ομάδα περίπου 20 ανθρώπων γύρω από το αυτοκίνητό της – κάποιοι από τους οποίους έχουν στους ώμους τους τη σημαία του Λιβάνου– να τραγουδούν στο έκπληκτο νήπιο το οποίο κοιτά γύρω του και κρατά σφιχτά το ποτηράκι με το νερό του.

Ένας άνδρας με γενειάδα φαίνεται να χορεύει στο πλήθος μιμούμενος τις κινήσεις του καρχαρία.

Το τραγούδι “Baby Shark” έχει γίνει γνωστό χάρη σε ένα βίντεο που ανήρτησε το 2016 στο YouTube μια κορεατική εκπαιδευτική εταιρεία, η Pinkfong, και πλέον είναι ένα από τα πιο δημοφιλή στην πλατφόρμα με 3,7 δισεκατομμύρια θεάσεις.

  • Πλέον το τραγούδι αυτό αρέσει και στον Ρόμπιν, όπως δήλωσε η μητέρα του.

«Αν και στο βίντεο φαίνεται μπερδεμένος, τώρα αρχίζει να γελά κάθε φορά που το βλέπει», δήλωσε στο Reuters.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

 

Εξαγγελίες Χαρίρι υπό το βάρος διαδηλώσεων: Μη επιβολή φόρων, μείωση αποδοχών σε πολιτικούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: