Πάγωσαν μέχρι θανάτου οι 39 στο ψυγείο-φέρετρο; Θρίλερ με την αναγνώριση των πτωμάτων [video, photos]

File photo: Οι αρχές προχώρησαν στην σύλληψη δυο υπόπτων για διακίνηση ανθρώπων και ανθρωποκτονίες. EPA, VICKIE FLORES




Σε δύο επίπεδα κινούνται οι βρετανικές αρχές μετά τον μακάβριο εντοπισμό των σορών 39 ανθρώπων σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ. Αφενός ξεκινά η δύσκολη διαδικασία αναγνώρισης των πτωμάτων αφετέρου οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι άνθρωποι αυτοί μπήκαν στο φορτηγό και τα οργανωμένα κυκλώματα που κρύβονται πίσω από αυτήν την ενέργεια.

Τα βρετανικά μέσα προχωρούν τις τελευταίες ώρες σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν μέσα στο φορτηγό και οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα «οδήγησαν» στον θάνατο τους 38 ενήλικους και τον έναν έφηβο.

Το επικρατέστερο σενάριο, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που ερευνούν από χτες το φορτηγό, είναι πως οι 39 άνθρωποι πάγωσαν μέχρι… θανάτου μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο.

Συγκεκριμένα η θερμοκρασία μέσα στη μονάδα του φορτηγού – ψυγείου, το οποίο θα έπρεπε να μεταφέρει μπισκότα, μπορεί να είχε φτάσει μέχρι και τους -25C.

Υπολογίζεται πως οι 39 άνθρωποι έμειναν μέσα σε αυτές τις συνθήκες για τουλάχιστον 15 ώρες από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το φρικτό έγκλημα στην βιομηχανική ζώνη της κομητείας της Αγγλίας.

«Εάν το ψυγείο λειτουργεί, είναι απίστευτα κρύο…Το μόνο μέρος για να πάει κανείς στην τουαλέτα είναι στο πίσω μέρος του φορτηγού. Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι, εάν οι άνθρωποι ήταν εκεί μέσα για ημέρες, τότε θα υπάρχουν κόπρανα, ούρα…», δήλωσε στην εφημερίδα Mirror ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής Ένωσης Οδικών Μεταφορών (RHA) Ρίτσαρντ Μπέρνετ.

Ο 25χρονος Βορειοϊρλανδός οδηγός, που απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία εξακολουθεί να κρατείται και να ανακρίνεται.

«Είναι σίγουρο ότι το σύνολο της βουλής εκφράζει τα συλλυπητήριά του σε αυτές τις θλιβερές στιγμές. Αν και οι εθνικότητες των θυμάτων αυτήν την στιγμή δεν είναι γνωστές, ζήτησα από τους αξιωματούχους των υπηρεσιών μας να συνεργαστούν στενά ώστε να παράσχουν κάθε συνδρομή σε αυτές τις φρικιαστικές συνθήκες», επεσήμανε η Πρίτι Πάτελ, Υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας.

Το κουβάρι της υπόθεσης αφορά πολλές χώρες καθώς το φορτηγό ανήκει σε βορειοϊρλανδική εταιρία με έδρα την Βουλγαρία ενώ το ψυγείο είχε καταφθάσει από το Βέλγιο.

Οι βελγικές αρχές επιβεβαιώνουν ότι το ψυγείο βρισκόταν στο Βέλγιο, αλλά ερευνούν το χρονικό διάστημα που παρέμεινε εκεί με την εισαγγελία να δηλώνει «μπορεί κάποιες ώρες ίσως και μέρες».

Με πληροφορίες από gr.euronews.com και διεθνή ΜΜΕ

Φρίκη σε βιομηχανικό πάρκο στο Έσεξ: 38 πτώματα ενηλίκων κι ενός εφήβου σε κοντέινερ φορτηγού [video, photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: