Παγκόσμια διθύραμβοι για τον Τσιτσιπά: Υπόκλιση από Τζόκοβιτς, πρώτο θέμα στα ΜΜΕ [videos]

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το τέλος του αγώνα. Photo via Twitter, @atptour




Παγκόσμια υπόκλιση στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πραγματοποιώντας μια από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του, νίκησε για δεύτερη φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Shanghai Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

«Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκαθηλώνει τον Νόβακ Τζόκοβιτς με σπουδαίο στυλ», έγραψε η ιστοσελίδα των ΗΠΑ tennisworld.

«Περίπου δυόμισι ώρες μετά την εξασφάλιση της θέσης στους τελικούς της ATP, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, νίκησε τον Νονάκ Τζόκοβιτς 3-6, 7-5, 6-3 σε δύο ώρες και δύο λεπτά. Ο Στέφανος φτάνει μέχρι τον τέταρτο ημιτελικό Masters 1000, παίζοντας σε υψηλό επίπεδο. Ήταν η δεύτερη νίκη για τον Τσιτσίπα επί του Τζόκοβιτς σε τρεις αγώνες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Ο Νοβάκ Τζόκοβιτς αποκλείστηκε από τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά του τουρνουά της Σανγκάη», είναι ο τίτλος στο βασικό θέμα του BBC στην ενότητα του τένις.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του Τσιτσιπά. Είναι η πρώτη φορά που ο Τσιτσιπάς έχει κατακτήσει τη νίκη επί Νο1 της κατάταξης. Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος κατέκτησε το τουρνουά στην Ιαπωνία το περασμένο Σαββατοκύριακο, δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στους ημιτελικούς στην Σανγκάη.

«Έπαιξε ένα τένις υψηλής ποιότητας, άξιζε να νικήσει», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο 32χρονος Σέρβος για τον Τσιτσιπά.

«Σούπερ Στέφανος. Ο Τσιτσιπάς νίκησε για δεύτερη φορά τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε τρεις αγώνες, παίρνοντας την πρώτη του νίκη επί ενός Νο 1 στον κόσμο για αν φτάσει στα ημιτελικά», ήταν η πρώτη αντίδραση στο twitter από την ιστοσελίδα της ATP.

«Φέντερερ τον Ιανουάριο, Ναδάλ τον Μάιο, Τζόκοβιτς τον Οκτώβριο: τρεις νίκες επί κάθε παίκτη του top-3 μέσα στο 2019 για τον Στέφανο Τσιτσιπά» γράφει στην αναφορά της η ΤV tennis της ATP, ενώ όταν ο Τσιτσιπάς πληροφορήθηκε για την εξασφάλιση της συμμετοχής του στο Λονδίνο και στο ATP Finals, είπε στο κανάλι: «Είναι αλήθεια, αυτό είναι αλήθεια; Είναι τρομερό, είναι φανταστικό, είναι υπέροχο».

«Ο Νόβακ Τζόκοβιτς… χτυπημένος από τον Στέφανο Τσιτσιπά στα προημιτελικά. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δημιούργησε την αίσθηση αποκλείοντας τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του τουρνουά της Σανγκάης μετά από πολύ δύσκολο αγώνα (3-6, 7-5, 6-3). Η πρώτη θέση στον κόσμο είναι σε κίνδυνο», ανέφερε σε tweet της η εφημερίδα L’ Equipe.

Πρώτο θέμα αμέσως στην ιστοσελίδα της Marca, συνδυάζοντας την ήττα του Τζόκοβιτς στην Σανγκάη, με την πρώτη θέση στην κατάταξη που πάει στον Ναδάλ: Ο Τζόκοβιτς παραδίδει το Νο1 στον Ναδάλ στις 4 Νοεμβρίου», είναι ο τίτλος της ισπανικής εφημερίδας. «Η τελευταία φορά που ο Ναδάλ ήταν Νο1 ήταν στις 29 Οκτωβρίου 2018. Ο λόγος για τον οποίο ο Τζόκοβιτς θα χάσει το σκήπτρο του πρέπει να εντοπιστεί στην ήττα του σήμερα στους προημιτελικούς του τουρνουά της Σανγκάης από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Η επιθετικότητα του Έλληνα πρωταθλητή, τον άφησε χωρίς επιχειρήματα. Ο Στέφανος επίσης γιορτάζει την πρώτη του συμμετοχή στο ATP Finals 2019, που θα διεξαχθεί στις 10-17/11 στο Λονδίνο. Είναι ο έκτος παίκτης μετά τους Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Φέντερερ, Μεντβέντεφ και Τιμ», σημείωσε η Marca.

«Αίσθηση προκαλεί ο Τσιτσιπάς με τον αποκλεισμό του Τζοκόβιτς», γράφει στην ιστοσελίδα της η Gazzetta Dello Sport, κάνοντας στη συνέχεια ανάλυση του μεγάλου παιχνιδιού.

Τζόκοβιτς: «Έπαιξε τένις υψηλής ποιότητας, άξιζε να νικήσει»
Βαθιά υπόκλιση και αναγνώριση του Νόβακ Τζόκοβιτς στον Στέφανο Τσιτσιπά: «Έχει σίγουρα την δυναμική να γίνει το Νο1 στον κόσμο», είπε ο 32χρονος Σέρβος Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, μιλώντας στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, αμέσως μετά την ήττα του (3-6, 7-5, 6-3) από τον Έλληνα πρωταθλητή στα προημιτελικά του Shanghai Masters, που είχε διάρκεια δύο ώρες και δύο λεπτά.

Τσιτσιπάς: «Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πέτυχα μία μεγάλη νίκη όπως αυτή»
«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πέτυχα μία μεγάλη νίκη όπως αυτή».

Αυτά είναι τα πρώτα λόγια του Στέφανου Τσιτσιπά, μετά τον θρίαμβό επί του Νόβακ Τζόκοβιτς (3-6, 7-5, 6-3) σε δύο ώρες και δύο λεπτά, εξασφαλίζοντας πρόκριση στα ημιτελικά του Shanghai Masters, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας πρωταθλητής στην καθιερωμένη… υπογραφή στην κάμερα της αναμέτρησης, έγραψε με μαρκαδόρο «Καλοβελωνιές». Υπενθυμίζεται, ότι ο Γιώργος Καλοβελώνης έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988), ενώ ο υιός του, Μάρκος, συμμετείχε μαζί με τον Τσιτσιπά στο Davis Cup, που φιλοξενήθηκε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις του Τατοϊου.

«Έπαιξα πολύ καλά, αντιμετώπισα όπως έπρεπε τις μονομαχίες που είχαμε στο δεύτερο και στο τρίτο σετ. Αυτό μου έδωσε μεγάλη εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι θα μπορούσα να τον αντιμετωπίσω με τον τρόπο που έπαιζα», πρόσθεσε ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος 2,5 ώρες πριν, είχε εξασφαλίσει θέση στους τελικούς της ATP στο Λονδίνο.

«Καθώς προχωρούσε περισσότερο ο αγώνας, ένιωθα ολοένα και καλύτερα. Το σερβίς μου πήγε πολύ καλά σήμερα και αυτό ήταν μια πρόσθετη ώθηση για εμένα εκεί έξω. Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που πέτυχα μια μεγάλη νίκη όπως αυτή».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στα ημιτελικά της διοργάνωσης θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο, Ντανιίλ Μεντβέντεφ.

Αυγενάκης στο twitter: «Μπράβο Στέφανε»

Συγχαρητήρια από τον υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, μέσω twitter στον Στεφανο Τσιτσιπά:

«Μπράβο Στέφανε! Νίκησε ο Τσιτσιπάς τον Τζόκοβιτς, πήρε ρεβάνς για την προ μηνών ήττα στη Μαδρίτη και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Shanghai Masters. Σταθερά στο κορυφαίο επίπεδο, προωθώντας την Ελλάδα παγκοσμίως, βοηθώντας το τένις να εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο στη χώρα μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο Λευτέρης Αυγενάκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Τσιτσιπάς νίκησε Τζόκοβιτς με ανατροπή και έτσι απάντησε σε όσους τον αμφισβητούν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: