Όπλο με λεπίδα κρατούσε ο δράστης επίθεσης σε σχολείο στη Φινλανδία: Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Εξωτερική εικόνα του εμπορικού κέντρου Χέρμαν μέσα στις εγκαταστάσεις του επαγγελματικού λυκείου Σάβο, το οποίο αποκλείστηκε με κορδέλα της αστυνομίας στο Κουόπιο, Φινλανδία, Τρίτη, 1η Οκτωβρίου 2019. EPA, ANNUKKA ROTH
Όπλο με λεπίδα χρησιμοποιούσε ο ύποπτος για την επίθεση στην πόλη Κουόπιο, στη Φινλανδία, ενώ έφερε και πυροβόλο όπλο, σύμφωνα με δηλώσεις των αστυνομικών.

«Στις ενέργειες [που σημειώθηκαν] στο [εμπορικό κέντρο] Χέρμαν το άτομο χρησιμοποίησε ένα όπλο με λεπίδα. Έφερε επίσης τουφέκι», ανέφερε η φινλανδική αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.

  • Ένας άνθρωπος βρέθηκε νεκρός και δέκα, περιλαμβανομένου του επιτιθέμενου, τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας πραγματοποίησε επίθεση σε ένα σχολείο επαγγελματικής κατάρτισης.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο επιτιθέμενος, ένας νεαρός άνδρας, εισέβαλε στη διάρκεια του πρωινού σε μία από τις τάξεις του ινστιτούτου επαγγελματικής κατάρτισης Σάβο, μιας δομής που δέχεται παιδιά λυκείου και ενήλικες, οπλισμένος με ένα σπαθί. Ο δράστης συνελήφθη.

  • «Χτύπησε ένα κορίτσι στον λαιμό με ένα σπαθί και τη μαχαίρωσε στην κοιλιά», διηγήθηκε ένας μάρτυρας στον τοπικό Τύπο. Ο επιτιθέμενος εκτόξευσε επίσης «ένα είδος εμπρηστικής βόμβας», προσέθεσε.

Μια άλλη μάρτυρας, η Ρούσα Κοκόνεν, που εργάζεται σε ένα συνεργείο κοντά στο σημείο, δήλωσε στο φινλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV πως μια εκπαιδευτικός βγήκε τρέχοντας από το κτίριο με τα χέρια γεμάτα αίματα.

  • «Ενώ βοηθούσα την καθηγήτρια ακούστηκαν και άλλες εκκλήσεις για βοήθεια. Οι μαθητές έφευγαν και έμπαιναν στο συνεργείο», προσέθεσε η Ρούσα Κοκόνεν.

Η ίδια είπε επίσης στο φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων STT ότι οι μαθητές περιέγραψαν το όπλο ως «ένα μακρύ σπαθί», το οποίο ο δράστης «άρχισε να κραδαίνει στην τάξη».

  • Οι περιστάσεις υπό τις οποίες σημειώθηκε η επίθεση παραμένουν ασαφείς όπως και τα κίνητρα του υπόπτου που συνελήφθη.

«Πρόκειται για έναν άνδρα, έναν Φινλανδό πολίτη», έγραψε απλώς σε ένα τουίτ η αστυνομία.

Με ένα τουίτ ο Φινλανδός πρωθυπουργός Άντι Ρίνε καταδίκασε την επίθεση την οποία χαρακτήρισε «σοκαριστική».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Φινλαδικά ΜΜΕ: Ένας νεκρός και τουλάχιστον εννέα τραυματίες σε πυροβολισμούς σε σχολείο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal