Όμηρος του Κοινοβουλίου είναι η Βρετανία, λέει ο Τζόνσον και επιμένει σε πρόωρες εκλογές

File Photo: Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον. EPA, STEPHANIE LECOCQ




Η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αύξησε σήμερα την πίεση προς τους βουλευτές προκειμένου να εγκρίνουν την πρόταση του πρωθυπουργού για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών και να τερματίσουν το αδιέξοδο του Brexit,  λέγοντας πως η Βρετανία κρατείται “όμηρος” από το κοινοβούλιο.

Ομως, με το Εργατικό Κόμμα να περιμένει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να δώσει παράταση στο Brexit και δυο ακόμη κόμματα της αντιπολίτευσης να προτείνουν απο πλευράς τους την διεξαγωγή ακόμη νωρίτερα πρόωρων εκλογών, φαίνεται αρκετά απομακρυσμένο το ενδεχόμενο να επιτύχει το στόχο της η κυβέρνηση Τζόνσον.

Η Βρετανία επρόκειτο να εγκαταλείψει την ΕΕ την ερχόμενη Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου, όμως ελάχιστοι πιστεύουν – παρά την όποια ρητορική Τζόνσον – ότι ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην υπόσχεσή του να υλοποιήσει το Brexit, ό,τι κι αν συμβεί, μετά την συμφωνία της ΕΕ να προχωρήσει σε περαιτέρω παράταση της εξόδου της Βρετανίας.

Πάνω από τρία χρόνια από τότε που η Βρετανία ψήφισε την έξοδο από την ΕΕ, η διχασμένη χώρα και το κοινοβούλιό της συνεχίζουν να συζητούν το πώς, το πότε και το εφόσον θα υπάρξει το Brexit – η μεγαλύτερη πολιτική ανατροπή στην ιστορία της Βρετανίας τα τελευταία 40 χρόνια.

Με πληροφορίες από Reuters

Εσσεξ: Ελεύθεροι με εγγύηση τρεις εκ των πέντε συλληφθέντων για φορτηγό θανάτου

Βρευτανί

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: