Ολοκληρώθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας: Μικροένταση νωρίτερα με ΠΑΜΕ [photos]

Από την πορεία του ΠΑΜΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Ολοκληρώθηκαν, με ορισμένα ευτράπελα, οι πορείες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας σήμερα Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, κατά των εργατικών διατάξεων για τις κλαδικές συμβάσεις, της διαιτησίας και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που περιλαμβάνονται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

Στην απεργία έλαβαν μέρος Ομοσπονδίες, συνδικάτα, το δημόσιο, γιατροί, πολεοδομίες, τραπεζικοί, δάσκαλοι, καθηγητές και άλλοι κλάδοι, μέλη των οποίων συνέρρευσαν στο κέντρο της Αθήνας για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στου πολυνομοσχέδιο.

Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις για το επιβατικό κοινό, λόγω των κλειστών δρόμων στο κέντρο της Αθήνας.

  • Μετά τις 10:30 το πρωί η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Αμαλίας από το ύψος της Σταδίου, στην Βασιλίσσης Σοφίας από το ύψος του Χίλτον και την Πανεπιστημίου για τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της ΑΔΕΔΥ σε Προπύλαια και Κλαυθμώνος αντίστοιχα με τις πορείες να ολοκληρώνονται λίγο μετά τις 12.
  • Νωρίτερα το ΠΑΜΕ απέτρεψε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο. Τα μέλη του συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς, όταν επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων έγινε χρήση χημικών.

Σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε:

«Το ελάχιστο που πρέπει να γίνει αυτή τη στιγμή είναι η κυβέρνηση, αμέσως τώρα, να αποσύρει αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο, ένα νομοσχέδιο που διαλύει παραπέρα τις συλλογικές συμβάσεις, που επιδιώκει να φιμώσει το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, που πλήττει καίρια εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις χρονών».

Πηγή: Skai.gr

Σε απεργιακό κλοιό η Ελλάδα: “Απεργούν λίγοι, ταλαιπωρούνται πολλοί” λέει ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: