Οκτώ νεκροί στρατιωτικοί μέσα σε οκτώ μήνες: Προληπτικά μέτρα “χθες”, ζήτησε η ΠΟΕΣ

File Photo: Σε ό,τι αφορά τους στρατιώτες που είναι υπόχρεοι μειωμένης θητείας (πολύτεκνοι, προστάτες οικογενειών κτλ.) αυτή πλέον καθορίζεται στους 8 μήνες από 6 μήνες που είναι σήμερα. Πηγή φωτογραφίας: Γραφείο τύπου ΥΕΘΑ




Να ληφθούν άμεσα προληπτικά μέτρα σε επίπεδο υγειονομικών εξετάσεων, τόσο παθολογικών όσο και ψυχολογικών, ζητάει με έγγραφό της προς τα Γενικά Επιτελεία η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), με αφορμή τους αιφνίδιους θανάτους στρατιωτικών εξαιτίας καρδιολογικών προβλημάτων.

  • «Τα στατιστικά είναι τραγικά και δε χωρά χρόνος αναμονής για το αποτέλεσμα ακόμη μίας ΕΔΕ. Οι τρεις νεκροί μέσα σε έναν μήνα και οι οκτώ σε διάστημα οκτώ μηνών, εξαιτίας καρδιολογικών προβλημάτων, είναι αρκετοί για να ληφθούν ΧΘΕΣ προληπτικά μέτρα σε επίπεδο υγειονομικών εξετάσεων, τόσο παθολογικών όσο και ψυχολογικών», αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο.

«Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να:

α. Προβλεφθούν ΑΜΕΣΑ, στο πλαίσιο των ετήσιων υγειονομικών εξετάσεων (ΕΥΕ-ΤΠΥΕ) άνω των τριάντα πέντε (35) ετών, τουλάχιστον τεστ κοπώσεως και υπερηχοκαρδιογράφημα και όποια άλλη τυχόν εξέταση κριθεί σκόπιμη και αναγκαία από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες και φορείς, που μπορεί να προλάβει αιφνίδιες τραγικές καταλήξεις.

β. Καθιερωθούν τακτικές ψυχολογικές εξετάσεις, επίκεντρο των οποίων θα αποτελεί η διερεύνηση του μεγέθους του εργασιακού άγχους που διακατέχει μεγάλο αριθμό στρατιωτικών», καταλήγει η ΠΟΕΣ.

Το έγγραφο έχει αποδέκτες, επίσης, την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τους βουλευτές και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιμένουν κι άλλα “αντίποινα” μετά το χουνέρι των “Αλεπούδων” της Πολεμικής Αεροπορίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: