Οι τρεις «σούπερ-μαμάδες» στο Παγκόσμιο της Ντόχα: Με χρυσά μετάλλια και μωρό στην αγκαλιά [photos, videos]

Κάνοντας τον γύρο του θριάμβου μετά τη νίκη της, η Φρέιζερ χαιρέτησε τους θεατές έχοντας τον δίχρονο γιό της στην αγκαλιά της. Photo via Twitter, Wasim Akram @wasimakramtp




Είναι μητέρες, αλλά είναι κι αθλήτριες. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Ντόχα, έλαμψαν στο βάθρο οι «σούπερ-μαμάδες». Η Σέλι-Αν Φρέιζερ, η Άλισον Φίλιξ και η Χονγκ Λιου, κατέκτησαν τρία χρυσά μετάλλια και μάλιστα μέσα στην ίδια ημέρα: στα 100μ, στην μεικτή σκυταλοδρομία 4Χ400 και στα 20 χλμ. βάδην, αντίστοιχα. Και οι τρεις στο βάθρο, αφιέρωσαν τα μετάλλιά τους στα παιδιά τους, που γεννήθηκαν μόλις πριν λίγους μήνες.

Η 32χρονη Σέλι-Αν Φρέιζερ γεννήθηκε σε μία παράγκα στο Κίνγκστον της Τζαμάικα. Η μητέρα της Μαξίν ήταν πλανόδια πωλήτρια και βαθιά θρησκευόμενος άνθρωπος.

«Ο Θεός διδάσκει πως όλοι μας είμαστε ίσοι στον κόσμο αυτόν, όμως εμείς δεν είχαμε να φάμε, ρούχα να ντυθούμε, ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν ήθελα όταν μεγαλώσω να καταλήξω σε μία παράγκα και να φέρνω στον κόσμο παιδιά που δεν μπορούσα να θρέψω. Αποφάσισα να τρέχω για να δείξω σε όλους ότι υπάρχω», έχει δηλώσει η Φρέιζερ.

Σήμερα, η Τζαμαϊκανή δρομεάς, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες, στην Ιστορία, φυσιογνωμίες στους δρόμους ταχύτητας. Κάνοντας τον γύρο του θριάμβου μετά τη νίκη της, η Φρέιζερ χαιρέτησε τους θεατές έχοντας τον δίχρονο γιό της στην αγκαλιά της.

«Η γέννησή του μου άλλαξε τη ζωή. Είμαι πιο δυνατή, ανθεκτική και γρήγορη», τόνισε, δηλώνοντας υπερήφανη για τον γόνο της.

Από την πλευρά της, η 33χρονη Άλισον Φίλιξ έγινε μητέρα μόλις προ δέκα μηνών, με μία επείγουσα καισαρική τομή σε κλινική του Λος Άντζελες. Έτσι γεννήθηκε η κόρη της Κάμριν, για χάρη της οποίας η Φίλιξ, άρχισε μία δικαστική μάχη ενάντια στην εταιρεία αθλητικών ειδών Nike που θέλησε να διακόψει το συμβόλαιο χορηγείας μαζί της, επειδή έμεινε έγκυος. Η Φίλιξ κέρδισε την αγωγή, αναγκάζοντας την αμερικανική εταιρεία να της καταβάλλει τις αμοιβές της και να αποδεχθεί την ισοτιμία στις αθλήτριες μητέρες.

Η νίκη της στην Ντόχα, ήταν ένας προσωπικός θρίαμβος: «το να νικήσω μπροστά στην κόρη μου ήταν ένα θαυμάσιο συναίσθημα. Κι ευχαριστώ στην Σέλι-Αν (Φρέιζερ) που έδειξε τον δρόμο σε εμένα, αλλά και σε όλες τις μητέρες του κόσμου», δήλωσε μετά το μετάλλιο η Αμερικανίδα δρομέας.

Η τρίτη μητέρα-νικήτρια, είναι η 32χρονη Χονγκ Λιου, που γεννήθηκε και ζει στην Κίνα, και επικράτησε των αντιπάλων της στα 20 χλμ. βάδην.

«Η μητρότητα, της πρόσφερε νοητική δύναμη, την ηρεμία και την αποφασιστικότητα, που απορρέουν από την αίσθηση πως είναι μία ολοκληρωμένη γυναίκα», δήλωσε ο Ιταλός προπονητής κι εκπρόσωπός της, Σάντρο Νταμιλάνο, πρώην πρωταθλητής στο αγώνισμα του βάδην.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γιώργης–Βύρων Δάβος
Πηγή: Corriere della Sera, huffingtonpost.it

Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τον “χαρτοπόλεμο” ανακοινώσεων ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για το ντέρμπι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: