Οι πολιτικοί παίζουν με την ψήφο των ομογενών αντί να τους προτάσσουν ως παγκόσμια ασπίδα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος (4Δ), η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά (Α), ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (2Α), ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας (2Δ) και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (3Δ), περπατούν στο διάδρομο στη δεξίωση για την 45η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο, Αθήνα, Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Τη Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα δεχθεί διαδοχικά τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον εκλογικό νόμο και ειδικότερα για την ψήφο των ομογενών.

Αναμφιβόλως πρόκειται για ένα σημαντικό ζήτημα που μπορεί να λύσει μια αβελτηρία πολλών δεκαετιών σε σχέση με ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος το οποίο στερείται, χωρίς τη θέλησή του, το ύψιστο δικαίωμα που έχει ένας πολίτης σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα.

  • Όμως, στην παρούσα συγκυρία φαντάζει μάλλον μεγάλη πολυτέλεια για την Ελλάδα να συναντώνται οι πολιτικοί αρχηγοί, μια από τις ελάχιστες φορές που συμβαίνει αυτό στη χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες και να συζητούν για ένα θέμα ήσσονος σημασίας σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Με την Τουρκία σε ρόλο διεθνή ταραξία και πειρατή από τη Συρία και την Κυπριακή ΑΟΖ έως το Αιγαίο η Ελλάδα πορεύεται χωρίς εθνικό σχέδιο και χωρίς συννένωση δυνάμεων.

Καμία ελληνική κυβέρνηση, ούτε η σημερινή ούτε η προηγούμενη ούτε και η επόμενη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της την Τουρκική προκλητικότητα και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό που σε μεγάλο βαθμό ξεπερνά ακόμη και τον Ερντογάν καθώς συστηματικά χρόνια τώρα προστίθενται απίστευτα αιτήματα σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων, των κατοχυρωμένων από τις διεθνείς συνθήκες και την έννομη τάξη.

Και η χώρα μας δρώντας σχεδόν πάντα εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων με έναν ενοχικό τρόπο που δεν εξηγείται πολιτικά,αναγκάζεται σε διαχρονικές μικρές ή μεγαλύτερες υπαναχωρήσεις που δημιουργούν γκρίζες ζώνες στις σχέσεις των δύο χωρών. Πάντα φυσικά σε όφελος της Τουρκίας: Από την ανακήρυξη των 12 μιλίων, ως την ΑΟΖ και από τα Ίμια ως τη Γαύδο, για να μην αναφερθούμε στο Κυπριακό.

  • Έτσι την ίδια ώρα που η Τουρκία δρα ως πειρατής σε όλα τα μέτωπα που φροντίζει με επιμέλεια θα διατηρεί ανοιχτά στην Ελλάδα οι πολιτικοί αρχηγοί αντί να συζητήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είτε κατά μόνας είτε σε συμβούλιο αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να χαράξουν μια ενιαία σταθερή και σθεναρή πολιτική απέναντι στην Τουρκία βάζοντας απαραβίαστες κόκκινες γραμμές και θέτοντας Ευρωπαϊκή Ένωση, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ προ των ευθυνών τους, συγκεντρώνονται για να «διαφωνήσουν με βάση τα μικροκομματικά τους συμφέροντα για την ψήφο των ομογενών.

Αντί να μελετήσουν τις επόμενες κινήσεις διαφωνούν για το αν η ψήφος τους θα βοηθήσει εκλογικά τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ και πως δεν θα συμβεί το ένα ή το άλλο.

Αντί να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα κινητοποιήσουν την ομογένεια που αριθμεί εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες με γνήσια εθνική συνείδηση και θα τους συστρατεύσουν στον αγώνα για τα δίκαια της πατρίδας μας, συζητούν ανούσιες λεπτομέρειες για το έως πόσα χρόνια κάποιος που μένει στο εξωτερικό μπορεί να ψηφίζει για την κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Είναι κρίμα γιατί ακόμη και τώρα που τα εθνικά μας θέματα σε σχέση με την τουρκική επιθετικότητα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή κανείς δεν δείχνει ότι μπορεί να ξεπεράσει τη μικρότητα και τη μικρόνοια και να σκεφτεί το μέλλον της Ελλάδας πέρα και έξω από τον ίδιο και τα συμφέροντά του.

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να είμαστε πολύ αισιόδοξοι, αλλά πάλι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Επίσκεψη στη Θεολογική Σχολή τη Χάλκης και συνάντηση με Βαρθολομαίο για προξένους 25 χωρών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: