Οι Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν από την Ρας αλ-Άιν λέει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

File Photo: Από την πόλη Ρας αλ-Άιν, Συρία. EPA, AHMED MARDNLI μέσω ΚΥΠΕ




Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι μαχητές, ολοκλήρωσαν σήμερα την αποχώρησή τους από την πόλη Ρας αλ-Άιν, στη βόρεια Συρία, που πολιορκείται από τις τουρκικές δυνάμεις και Σύρους βοηθητικούς, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο επικεφαλής των FDS, Μαζλούμ Άμπντι, είχε δηλώσει χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι δυνάμεις του θα αποσύρονταν, όπως προβλέπει η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός που διαπραγματεύθηκε η Ουάσινγκτον, από μια συνοριακή ζώνη βάθους 32 χλμ., από τη στιγμή που η Άγκυρα θα τις άφηνε να φύγουν από τη Ρας αλ-Άιν.

Στο μεταξύ και η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι Κούρδοι μαχητές αποσύρθηκαν από τη συριακή συνοριακή πόλη Ρας αλ-Άιν όπως προβλέπει η συμφωνία που διαπραγματεύθηκε με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Μια αυτοκινητοπομπή περίπου 55 οχημάτων εισήλθε στη Ρας αλ-Άιν και μια αυτοκινητοπομπή 86 οχημάτων αναχώρησε με κατεύθυνση την Ταλ Ταμρ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, το οποίο έδωσε επίσης στη δημοσιότητα εικόνες της αποχώρησης των Κούρδων.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσαβούσογλου: Μετά τις 120 ώρες δε θα μείνει Κούρδος στα 444 χλμ μέχρι το Ιράκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: