Οι Κούρδοι είχαν εξετάσει τα εσώρουχα του Μπαγκντάντι για DNA πριν από την έφοδο των ΗΠΑ

File Photo: O θεωρούμενος “χαλίφης” του αυτοανακηρυχθέντος Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνταντί. EPA, ISLAMIC STATE VIDEO




Μια μυστική πηγή είχε πάρει εσώρουχα του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, τα οποία υποβλήθηκαν σε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, είπε σήμερα ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Ο Πόλατ Τζαν, ένας υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF, έδωσε λεπτομέρειες στο Twitter σχετικά με το πώς βοήθησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών των SDF στον εντοπισμό του Μπαγκντάντι, τον θάνατο του οποίου ανακοίνωσε την Κυριακή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να διεξαχθεί τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι» εξήγησε ο Τζαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters
Βηρυτός, Lebanon

Ποιος είναι ο ανώνυμος ήρωας της επιδρομής των ΗΠΑ κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: