Οι Αμερικανοί δεν ξέχασαν τους S-400: Συνεχίζουμε να πιέζουμε την Τουρκία, είπε αξιωματούχος

FILE PHOTO:Το αντιπυραυλικό σύστημα S-400 στη διάρκεια προετοιμασίας παρέλασης στη Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. EPA, YURI KOCHETKOV




Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να βρίσκονται σε συζητήσεις με την Τουρκία για να πείσουν την Άγκυρα να «εγκαταλείψει» το πυραυλικό σύστημα S-400 που αγόρασε από την Ρωσία, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πιέζοντας είτε να το επιστρέψει είτε να μην το θέσει σε λειτουργία.

  • “Υπάρχει ακόμα δουλειά για να κάνουμε με τους Τούρκους για τους S-400: είτε να το “σβήσετε”, είτε να το στείλετε πίσω, είτε να το καταστρέψετε”, δήλωσε ο αξιωματούχος ότι είπαν οι Αμερικανοί στους Τούρκους.

Μιλώντας υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ο αξιωματούχος ανέφερε:  “Αυτό εξακολουθεί να είναι ένα συνεχιζόμενο ζήτημα. Μιλάμε για εκ νέου για νέα μεσολάβηση, για επανεξέταση, για συμφιλίωση. Αυτό δεν είναι εκτός του τραπεζιού. ”

Το ακανθώδες αυτό ζήτημα είναι μέρος μιας ευρύτερης συζήτησης με την Άγκυρα για την επίλυση των συνεχιζόμενων προβλημάτων που έχει με την Ουάσινγκτον, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου είναι και οι κυρώσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Τουρκία με βάση τον νόμο – γνωστός ως CATSAA – που προβλέπει τη λήψη μέτρων σε βάρος χωρών που προμηθεύονται στρατιωτικό εξοπλισμό από τη Ρωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Να μας εκδώσετε τον διοικητή των Κούρδων, δεν είναι νόμιμος, λέει η Τουρκία στις ΗΠΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: