Οι «Αλεπούδες» της 340… βομβάρδιζαν στην Κύπρο και οι «Τίγρεις» της 335 αναχαίτιζαν στο Αιγαίο

File Photo: Τα F-16 Block 52 plus Adv της 335 Μοίρας που βρίσκονται στην 133 Σμηναρχία μάχης στο Καστέλλι . Φωτογραφία: ΥΠΕΘΑ




Μαχητικά της Τουρκίας εισέβαλαν στο FIR Αθηνών ανάμεσα από την Σάμο και την Κω, κοντά στο Φαρμακονήσι.

Ωστόσο η Ελληνική αεράμυνας διαβάζοντας τις Τουρκικές αντιδράσεις βρίσκονταν σε αυξημένη επιφυλακή με F-16 Block 52 Advance της 335 Μοίρας που βρίσκεται στα Readiness της Σκύρου. Το ζεύγος των νεότερων F-16 της χώρας μας ανέλαβε την αναχαίτιση των τουρκικών προκλήσεων.

Η πτήση των Ελληνικών αεροσκαφών και η συμμετοχή τους στην άσκηση “Ατσάλινο Βέλος” της Κύπρου, στέλνει το μήνυμα πως η Πολεμική Αεροπορία σε ασύμμετρους καιρούς είναι ικανή οπουδήποτε οποτεδήποτε να επιχειρήσει, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα και παράλληλα οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν το ότι η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν είναι μακριά…

Οι τρεις “Αλεπούδες” της 340 Μοίρας από την Σούδα, τα F-16 Block 52 plus, αφού απογειώθηκαν από την 115 Πτέρυγα Μάχης πέταξαν χαμηλά και έγιναν αντιληπτά από την Τουρκία όταν πλέον ήταν πολύ αργά και εντός του FIR Λευκωσίας.

Πραγματοποίησαν τρεις διελεύσεις εικονικών προσβολών και αποχώρησαν.
Παράλληλα πίσω στις πτέρυγες μάχης, Ελληνικά μαχητικά ήταν σε readiness των δύο λεπτών ώστε αν απαιτούνταν support στα τρία αεροσκάφη της 340, άμεσα να υπήρχε η ενδεδειγμένη απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στον αέρα βρίσκονταν αεροσκάφη και χρειάστηκε να επέμβουν για την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας που έσπευσε να απαντήσει στην χώρα μας επειδή πήρε μέρος στην άσκηση του Γενικού επιτελείου Εθνικής φρουράς της Κύπρου.

HJ / Γ.Σ.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: