File Photo: Αεροσκάφος F-16 Block 52 Advance, οπλισμένο κατά τη διάρκεια αναχαίτισης στον ουρανό του Αιγαίου. Φωτογραφία: HELLAS JOURNAL




Κυνηγητό τουρκικών αεροσκαφών διάρκειας πάνω από 20 λεπτά σημειώθηκε στο Αιγαίο με τετράδα ελληνικών μαχητικών να προσπαθούν να διώξουν από τον εθνικό εναέριο χώρο τα αεροσκάφη της Τουρκίας.

  • Λίγες ώρες μετά την πολιτική των “ίσων αποστάσεων” που επανέλαβε για ακόμη μια φορά ο ΓΓ του ΝΑΤΟ στο Μέγαρο Μαξίμου και την απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι θύμα παραβίασης του διεθνούς δικαίου και δεν μπορεί μονίμως να αντιμετωπίζεται με ίσες αποστάσεις, οι προκλήσεις της Άγκυρας έναντι μιας συμμάχου χώρας του ΝΑΤΟ συνεχίστηκαν.

Η Τουρκία άδραξε την ευκαιρία, προχωρώντας, με νέες υπερπτήσεις, σε μια ακόμα πράξη ευθείας αμφισβήτησης των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

  • Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τουρκικά αεροσκάφη στις 12:24, 12:52 και 12:53, ώρα Ελλάδος, και δύο υπερπτήσεις στο ίδιο λεπτό, έκαναν υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά στο κεντρικό ανατολικό Αιγαίο.

Πάνω από τις Οινούσσες την πρώτη φορά πέταξαν στα 28.000 πόδια, στην Παναγία στα 22.000 πόδια.

Για την αναχαίτιση των δύο αεροσκαφών F-16 της Τουρκίας απογειώθηκαν από την Σκύρο μαχητικά της 337 Μοίρας “Φάντασμα” και από την Σμηναρχία Μάχης της Λήμνου F-16 Block 50 των “Άσσων” της 341 Μοίρας.

Για τις φρεγάτες «Belhara» πήγε στο Παρίσι ο Παναγιωτόπουλος, λύση για Mirage και ΝΗ-90 ζήτησε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: