Οχι από τον Άρειο Πάγο στην έκδοση της Ιρανής Σαραρέ Κχαντεμί: Διατάχθηκε αποφυλάκιση

File Photo: Το κτήριο όπου στεγάζονται ο Άρειος Πάγος και τα Εφετεία Αθηνών. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε σήμερα να μην εκδοθεί στην χώρα της η Ιρανή Σαραρέ Κχαντεμί. Η 37χρονη Ιρανή, μόλις άκουσε την ετυμηγορία των αρεοπαγιτών, κλαίγοντας με λυγμούς ψέλλισε: «σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ».

Οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος έκριναν ότι δεν πρέπει να εκδοθεί στο Ιράν, εξαφανίζοντας παράλληλα την απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θράκης που είχε αποφανθεί τα αντίθετα. Παράλληλα, διατάχθηκε η αποφυλάκισή της.

Ήδη η Ιρανή μητέρα έχει υποβάλει αίτημα να της χορηγηθεί άσυλο στην χώρα μας.

Στα μέσα Οκτωβρίου, όταν συζητήθηκε το αίτημα των ιρανικών αρχών,  η 37χρονη μητέρα, κλαίγοντας ζήτησε την προστασία των Ελληνων δικαστών:

«Αν παραδοθώ στο καθεστώς, κινδυνεύω με θανατική ποινή και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου,  ο οποίος θα την παντρέψει μόλις κλείσει τα 9 της χρόνια. Πήρα τη σωστή απόφαση για να σώσω το παιδί μου», είπε η 37χρονη, περιγράφοντας  άγρια κακοποίηση από το σύζυγό της αλλά και πως έφυγε από το Ιράν τον περασμένο Ιούνιο πληρώνοντας σε διακινητές 8.000 ευρώ για εκείνη, την κόρη και την αδελφή της.

«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας, σας ζητώ προστασία. Στο Ιράν είχα αντικαθεστωτική δράση, βιντεοσκοπουσα διαδηλώσεις που γινονταν σε βάρος της κυβέρνησης  και τις εστελνα σε ξένα κανάλια. Αυτό είναι έγκλημα στη χώρα μου».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πλοίο τράκαρε στη γέφυρα της Χαλκίδας: Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: