Ο Τραμπ έφερε ντροπή στην Αμερική, υπεύθυνος για εγκλήματα ο Ερντογάν, λέει ο βουλευτής Ένγκελ

Ο βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ, Δημοκρατικός από τη Νέα Υόρκη. Φωτογραφία via Twitter, @RepEliotEngel




Πρέπει να θεωρήσουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν υπεύθυνο για τα τρομακτικά του εγκλήματα εναντίον των Κούρδων και πρέπει να ζητήσουμε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Τράμπ για τη ντροπή που έφερε στο έθνος μας “.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ, στέλεχος των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής.

Όλη η δήλωση του κ. Ένγκελ, που ανήκει στο Εβραϊκό Λόμπι, ακολουθεί:

“Η άρση των κυρώσεων εναντίον της Τουρκίας αποτελεί ακόμη μια καταστροφική κίνηση από τον Πρόεδρο Τραμπ που σκοπεύει να καταστρέψει την αμερικανική ηγεσία στον κόσμο και να υποκύψει σε αυταρχικούς ηγέτες και δικτάτορες. Ο Πρόεδρος Τράμπ έδωσε στον πρόεδρο Ερντογάν πράσινο φως για να εισβάλει στη βόρεια Συρία και να επιτεθεί στους Κούρδους εταίρους μας.

Σήμερα (χθες), η ανακοίνωση του Τραμπ καθιστά σαφές ότι δεν έχει καμία πρόθεση να κρατήσει τον Ερντογάν υπεύθυνο για τις βιαιοπραγίες που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της καταστροφικής του απόφασης. Με την κατάπαυση του πυρός, τη χθεσινή (προχθεσινή) συμφωνία μεταξύ του Πούτιν και του Ερντογάν και τη σημερινή (χθεσινή) άρση των κυρώσεων, η Τουρκία έχει πλήρη κυριαρχία για να συνεχίσει την αιματηρή της εκστρατεία εθνοκάθαρσης εναντίον των Κούρδων εταίρων μας.

“Δεν μπορούμε να δεχτούμε τίποτα λιγότερο από μια πλήρη παύση των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, των Κούρδων και Αράβων αμάχων και άλλων θρησκευτικών ή εθνικών μειονοτικών κοινοτήτων. Ο Πρόεδρος θα πρέπει να επιμείνει ώστε οι τουρκικές δυνάμεις να αποσυρθούν χωρίς καθυστέρηση. Αντίθετα, επιτρέπει στον Ερντογάν να απελάσει δεκάδες χιλιάδες Κούρδους της Τουρκίας από τα προγονικά σπίτια τους. Είναι μια ντροπή και ένα ρεζίλεμα για την ιστορία της Αμερικής, που πάντα στάθηκε δίπλα στους φίλους και τους συμμάχους μας.

“Δεδομένης της αποτυχίας του Προέδρου Τράμπ να επιδείξει τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ, τώρα εναπόκειται στο Κογκρέσο να πιέσει την Τουρκία να αναστρέψει την τρομακτική πολιτική της. Πρέπει να θεωρήσουμε τον Πρόεδρο Ερντογάν υπεύθυνο για τα τρομακτικά του εγκλήματα εναντίον των Κούρδων και πρέπει να ζητήσουμε απαντήσεις από τον Πρόεδρο Τράμπα για τη ντροπή που έφερε στο έθνος μας “.

Ο Μενέντεζ ξεμπροστιάζει τον Τραμπ: Ενεργεί με απευθείας εντολές του Πούτιν και του Ερντογάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: