Ο Στουρνάρας ισχυρίζεται ότι ο Ντράγκι συνέβαλε καθοριστικά στην αποφυγή του Grexit

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι (Κ) συνομιλεί με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (Δ) και τον πρώην πρωθυπουργό και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών Λουκά Παπαδήμο (Α), κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ- ΜΠΕ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ




“Πιστεύω ακράδαντα ότι τα βιβλία ιστορίας θα αναφέρουν ότι ο Μάριο Ντράγκι συνέβαλε στη διάσωση του ευρώ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, στη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης” ανέφερε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε χαιρετισμό του κατά το επίσημο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .

Ο κ Στουρνάρας υπενθύμισε ότι στις 26 Ιουλίου 2012, με την ιστορική φράση του, “Η ΕΚΤ θα κάνει ό, τι χρειάζεται για τη διάσωση του ευρώ », μετρίασε τις πολύ ασταθείς αγορές ομολόγων οι οποίες είχαν ήδη αρχίσει να τιμολογούν τη διάλυση του ευρώ, χωρίς να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ.

Έκτοτε, όπως συμπλήρωσε, ο Μάριο Ντράγκι μετέτρεψε την ΕΚΤ σε μια ώριμη και εντελώς ανεξάρτητη Κεντρική Τράπεζα η οποία έφερε ένα μεγάλο μέρος του φορτίου για τη διάσωση το ευρώ.

“Κυβέρνησε το σκάφος της ΕΚΤ με ισχυρή ηγεσία και ορθολογισμό, αναζητώντας πάντοτε συναίνεση, συναισθηματική νοημοσύνη και, τέλος, με μεγάλη αποφασιστικότητα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Ο διοικητής της ΤτΕ εξήρε τη συμβολή του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ στην αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης τονίζοντας ότι συνέβαλε καθοριστικά στην αποφυγή του Grexit και τη διατήρηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών.

Στο δείπνο παραβρέθηκαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι.


Με στοιχεία ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Ελλάδα, κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες ως μέλος της νομισματικής ένωσης, είπε ο Ντράγκι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: