Ο πρόεδρος Τραμπ υπέγραψε τις κυρώσεις: Στον κατάλογο αξιωματούχοι και υπουργεία (βίντεο)




Τρεις αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης και τα υπουργεία  Άμυνας και Ενέργειας της Τουρκίας είναι στον κατάλογο του υπουργείου Οικονομικών στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις.

Επίσης ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε στον Ταγίπ Ερντογάν και του ζήτησε να σταματησει την εισβολή και να αποδεχθεί κατάπαυση του πυρός. Ο Τραμπ εκμαίευσε υπόσχεση από τον πρόεδρο της Τουρκίας ότι δεν θα κτυπήσει την πόλη Κομπάνι.

Ο αντιπρόεδρος Πενς ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τραμπ συνομίλησε και με τον αρχηγό του Συνασπισμού Κούρδων και Αράβων (SDF) στρατηγό Gen Mazlum, ο οποίος καταζητείται από την Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Οικονομικών έλαβαν μέτρα εναντίον δύο υπουργείων και τριών ανώτερων αξιωματούχων της τουρκικής κυβέρνησης σε απάντηση στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Συρία.

Οι πράξεις της τουρκικής κυβέρνησης θέτουν σε κίνδυνο αθώους πολίτες και αποσταθεροποιούν την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της υπονόμευσης της εκστρατείας για την ήττα του ISIS.

Τα υπουργεια Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας και το Υπουργείο Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, καθώς και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και ο Υπουργός Εσωτερικών μπλοκάρονται ως αποτέλεσμα της σημερινής δράσης.

Ο ορισμός αυτών των υπουργείων και αξιωματούχων είναι αποτέλεσμα των ενεργειών της τουρκικής κυβέρνησης που επιδεινώνουν περαιτέρω την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής. Είμαστε διατεθειμένοι να επιβάλουμε πρόσθετες κυρώσεις στους υπαλλήλους και τις οντότητες της Κυβέρνησης της Τουρκίας, όπως είναι απαραίτητο.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την τουρκική κυβέρνηση υπεύθυνη για την κλιμάκωση της βίας από τις τουρκικές δυνάμεις, θέτοντας σε κίνδυνο αθώους πολίτες και αποσταθεροποιώντας την περιοχή”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν.

Επιπλέον, πρόσωπα που ασκούν ορισμένες συναλλαγές με πρόσωπα που ορίζονται σήμερα ενδέχεται να εκτίθενται σε ορισμό για κυρώσεις. Επιπλέον, οποιοδήποτε ξένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που διευκολύνει εν γνώσει του οποιεσδήποτε σημαντικές οικονομικές συναλλαγές για ή για λογαριασμό των προσώπων που ορίζονται σήμερα, θα μπορούσε να υπόκειται στις κυρώσεις των Η.Π.Α.

Οι σημερινές ενέργειες δεν έχουν ως στόχο να επηρεάσουν ή να διαταράξουν τη λειτουργία διεθνών ανθρωπιστικών ΜΚΟ ή των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκία για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε κοινότητες της Συρίας που έχουν ανάγκη.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΙΚ ΠΟΜΠΕΟ

Κυρώσεις στην κυβέρνηση της Τουρκίας σε απάντηση στην συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση στη βορειοανατολική Συρία

Την Παρασκευή, οι Ηνωμένες Πολιτείες σηματοδότησαν την πρόθεσή της να αναλάβουν δράση για να ανταποκριθούν στη συνεχιζόμενη μονομερή στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία.

Ο Πρόεδρος Donald J. Trump έχει υπογράψει τώρα εκτελεστικό διάταγμα για να πιέσει την Τουρκία να σταματήσει τη στρατιωτική της επίθεση εναντίον της βορειοανατολικής Συρίας και να εγκρίνει άμεση κατάπαυση του πυρός. Το εκτελεστικό διάταγμα δίνει στο Υπουργείο Οικονομικών και στο Υπουργείο Εξωτερικών την αρμοδιότητα να εξετάζει και να επιβάλλει κυρώσεις σε άτομα, οντότητες ή συνεργάτες της κυβέρνησης της Τουρκίας που συμμετέχουν σε δράσεις που θέτουν σε κίνδυνο τους αμάχους ή οδηγούν σε περαιτέρω επιδείνωση της ειρήνης, και σταθερότητα στη βορειοανατολική Συρία.

Τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι της Τουρκίας, το Υπουργείο Ενέργειας και το Υπουργείο Άμυνας έχουν οριστεί για κυρώσεις, παράλληλα με την υπογραφή της εκτελεστικής εντολής. Όπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος, οι ενέργειες της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία υπονομεύουν σοβαρά την εκστρατεία εναντίον του ΙSIS, θέτουν σε κίνδυνο τους πολίτες και απειλούν την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

Εάν η επιχείρηση της Τουρκίας συνεχίσει, θα επιδεινώσει μια αυξανόμενη και τρομακτική ανθρωπιστική κρίση, με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες. Για να αποφύγει να υποστεί περαιτέρω κυρώσεις που επιβάλλονται στο πλαίσιο της νέας αυτής εκτελεστικής εντολής, η Τουρκία πρέπει να σταματήσει αμέσως τη μονομερή της επίθεση στη βορειοανατολική Συρία και να επιστρέψει σε διάλογο με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ασφάλεια στη βορειοανατολική Συρία.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΕ ΛΙΓΟ

STATEMENT BY SECRETARY MICHAEL R. POMPEO

Sanctioning the Government of Turkey in Response to the Ongoing Military Offensive in Northeast Syria

On Friday, the United States signaled its intent to take action in response to Turkey’s ongoing unilateral military offensive in northeast Syria. President Donald J. Trump has now signed an Executive Order to press Turkey to halt its military offensive against northeast Syria and adopt an immediate ceasefire. The Executive Order gives the Department of Treasury and the Department of State, the authority to consider and impose sanctions on individuals, entities, or associates of the Government of Turkey involved in actions that endanger civilians or lead to the further deterioration of peace, security, and stability in northeast Syria. Three senior Turkish officials, the Ministry of Energy, and the Ministry of Defense have been designated for sanctions under these authorities, concurrent with the signing of the Executive Order.

As the President has made clear, Turkey’s actions in northeast Syria severely undermine the D-ISIS campaign, endanger civilians, and threaten the security of the entire region. If Turkey’s operation continues, it will exacerbate a growing and daunting humanitarian crisis, with potentially disastrous consequences. To avoid suffering further sanctions imposed under this new Executive Order Turkey must immediately cease its unilateral offensive in northeast Syria and return to a dialogue with the United States on security in northeast Syria.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: