Ο Μπόρις Τζόνσον τελειώνει με τις αυταπάτες και πηγαίνει να συμφωνήσει με ΕΕ για το brexit

Ο εκτελών χρέη προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ (Δ) και ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον (Α) αναχωρούν μετά τη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο, φωτογραφία EPA, JULIEN WARNAND




Οι συνομιλίες για το Brexit άρχισαν ξανά σήμερα Τετάρτη το πρωί στις Βρυξέλλες μετά τις “εποικοδομητικές” διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσε Βρετανός εκπρόσωπος.

“Οι ομάδες εργάστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και συνεχίζουν να σημειώνουν πρόοδο. Οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν σήμερα το πρωί”, πρόσθεσε.

Υπάρχει μια “αχτίδα ελπίδας” ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία για το Brexit πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ.

“Υπάρχει μια αχτίδα ελπίδας, από αυτά που ακούω από τους διαπραγματευτές”, δήλωσε ο Λεμέρ στον ραδιοσταθμό Europe 1, προσθέτοντας ότι η προστασία της ενιαίας αγοράς της ΕΕ ήταν η “κόκκινη γραμμή” για τη Γαλλία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον επιδιώκει να έχει στα χέρια του μια συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες ώστε να τηρηθεί η προθεσμία της 31ης Οκτωβρίου που έχει θέσει από την αρχή για το Brexit.

Είναι προφανές ότι σε αντίθετη περίπτωση τα πράγματα θα περιπλακούν καθώς με βάση το νόμο που έχει ψηφιστεί έχει υποχρέωση είτε να ζητήσει παράταση των συνομιλιών είτε να παραιτηθεί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: