Ο Μενέντεζ ξεμπροστιάζει τον Τραμπ: Ενεργεί με απευθείας εντολές του Πούτιν και του Ερντογάν

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ (Δημοκρατικός από τη Νέα Ιερσέη). Φωτογραφία via Twitter, @SenatorMenendez




Οξεία επίθεση εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για την τραγική πολιτική του στη Συρία και την προδοσία των Κούρδων της Συρίας, εξαπέλυσε ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ, επικεφαλής της δημοκρατικής μειοψηφίας στην Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

Ο γερουσιαστής αναρωτήθηκε:

Το μόνο ζήτημα που παραμένει είναι εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ενεργεί απευθείας υπό τις εντολές των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας ή αν είναι συνειδητά τυφλός στις αποτυχίες του.

Στη δήλωση του, στην οποία δόθηκε μεγάλη δημοσιότητα, ο φιλέλληνας γερουσιαστής σημειώνει:

Ως η εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά των Κούρδων της Συρίας δεν ήταν αρκετή, ο Πρόεδρος Τράμπ φαίνεται αποφασισμένος να συνεχίσει να παραδίδει πολιτικές και στρατιωτικές νίκες στη Ρωσία και τη Συρία, να υποκύπτει στην Τουρκία και να ανοίγει την πόρτα για περαιτέρω ιρανική επέκταση στην περιοχή.

Σήμερα (χθες), το δολοφονικό συριακό καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας συνεχίζουν να χαίρονται για τον έλεγχο όλων σχεδόν των υπόλοιπων αυτόνομων κουρδικών εδαφών, σε ορισμένες περιπτώσεις κυριολεκτικά στέκονται σε εγκαταλελειμμένες αμερικανικές στρατιωτικές θέσεις.

Είναι αδιανόητο ότι ένας αυτο-αποκαλούμενος “διαπραγματευτής” ήρε τις κυρώσεις στην Τουρκία χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις ότι η κατάπαυση του πυρός θα είναι μόνιμη, ειδικά καθώς το Ιράκ προειδοποίησε τώρα ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που έφυγαν από τη Συρία θα μπορούν να παραμείνουν εκεί μόνο για τέσσερις εβδομάδες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξακολουθεί να μην γνωρίζει πόσοι τρομοκράτες του ISIS έχουν αποδράσει από τις φυλακές. Μην κάνετε κανένα λάθος: ο Πρόεδρος Τραμπ αγνοεί την απειλή εθνικής ασφάλειας που θέτει το ISIS στο έθνος μας.

Το μόνο ζήτημα που παραμένει είναι εάν ο Πρόεδρος Τραμπ ενεργεί απευθείας υπό τις εντολές των ηγετών της Ρωσίας και της Τουρκίας ή αν είναι συνειδητά τυφλός στις αποτυχίες του. Η σημερινή (χθεσινή) συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Τραμπ, που στέκεται πάνω από τα τρεμάμενα συντρίμμια της πολιτικής μας στη Συρία, και η δήλωση της αμερικανικής ηγεσίας για νίκη της (στη Συρία) είναι η επιτομή της καταστροφικής προσέγγισής του στα θέματα εθνικής ασφάλεια των ΗΠΑ.

Η Γερουσία αναζητεί πληροφορίες για τις συμφωνίες Τραμπ-Ερντογάν: Ο ρωσικός σύνδεσμος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: