Ο κύβος ερρίφθη: Ο Γκράχαμ ανακοίνωσε νομοσχέδιο αυστηρών κυρώσεων, στοχεύει Ερντογάν

O Αμερικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ. Φωτογραφία via C-SPAN




Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ αποφάσισε να μην περιμένει άλλο τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να αντιδράσει σοβαρά και ισχυρά εναντίον της Τουρκίας.

Στις 12.30 τοπική ώρα (στις 7.30 ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε την εισαγωγή του νομοσχεδίου που σχεδίασε με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή Βαν Χόλλεν.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι το νομοσχέδιο επιβάλλει αυστηρότατες κυρώσεις στην Τουρκία για την εισβολή της στην Συρία. Στο στόχαστρο του είναι πλέον και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Το νομοσχέδιο, που συνυπογράφει ο κ. βαν Χόλλεν και υποστηρίζει μεγάλος αριθμός γερουσιαστών, στοχεύει τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, τα περιουσιακά στοιχεία του Ταγίπ Ερντογαν, και θέτει κάτω από κυρώσεις την αμαρτωλή τράπεζα Halk Bank, που παραβίαζε το αμερικανικό εμπάργκο στο Ιράν, κυβερνητικούς αξιωματούχους και φυσικά πρόσωπα, ενώ θα ενεργοποιήσει και το νόμο CAATSA για την αγορά του ρωσικού συστήματος S-400. Οι γερουσιαστές ζητούν επίσης τον τερματισμό της εισβολής στη Συρία και την ακύρωση της πρόσκλησης στον Ταγίπ Ερντογάν. 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής, που θεωρείται ο πιο σημαντικός σύμμαχος του κ. Τραμπ, διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με τις προεδρικές αποφάσεις και είναι αποφασισμένος να τον πολεμήσει για το θέμα των Κούρδων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: