Ο Γκράχαμ έκανε πίσω: Θέλει να δώσει χρόνο στον Τραμπ να διαπραγματευθεί με Ερντογάν

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ κατά τη συνέντευξη του στο κανάλι FOX. Φωτογραφία από το κανάλι




Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την απόφαση του Προέδρου Τραμπ να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση αξίζει “λογικό χρόνο και χώρο” για να εφαρμόσει τη στρατηγική της στη Συρία.

Ο κ. Γκράχαμ δήλωσε:

“Υποστηρίζω θερμά την απόφαση του Προέδρου Trump να κινήσει κυρώσεις ενάντια στους Τούρκους αξιωματούχους και την τουρκική οικονομία για την εισβολή της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία. Η Τουρκία επιτίθεται στις κουρδικές δυνάμεις που μας υποστήριζαν περισσότερο στην καταστροφή του χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους (ISIS)».

Ο κ. Γκράχαμ είναι ένας από τους πιο ισχυρούς επικριτές της απόφαση του κ. Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.

Οι δηλώσεις του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή έγιναν μετά τη συνάντηση με τον κ. Τραμπ στο Όβαλ Όφις. Ο κ. Γκράχαμ ήταν παρόν στις συνομιλίες του κ. Τραμπ με τον πρόεδρο της Τουρκίας και των αρχηγό των Κούρδων μαχητών.

Ο Γκράχαμ πρόσθεσε ότι οι συνάδελφοί του θα πρέπει να κάνουν μία υποχώρηση για το θέμα της τουρκικής εισβολής στη Συρία και να υποστηρίξουν τις κυρώσεις του Τραμπ εναντίον της Τουρκίας.

Ανέφερε ότι «η ομάδα του Προέδρου έχει ένα σχέδιο και σκοπεύω να το υποστηρίξω όσο το δυνατόν δυναμικά και να τους δώσω εύλογο χρόνο και χώρο για να επιτύχουμε τους αμοιβαίους μας στόχους”.

Ο κ. Γκράχαμ, ενώ είναι γενικά σύμμαχος και φίλος του Αμερικανού προέδρου, τάχθηκε εναντίον του για το θέμα της Συρίας και αναδείχθηκε στον μεγαλύτερο εχθρό της Τουρκίας και της εισβολής της εναντίον των Κούρδων.

Η δήλωση του γερουσιαστή είναι μια αξιοσημείωτη μεταστροφή από τα σχόλιά του νωρίτερα τη Δευτέρα, όταν μίλησε με την πρόεδρο της Βουλής Νανσί Πελόσι, με την οποία συζήτησε την ανάγκη να ψηφίσει το Κογκρέσο τις δικές του κυρώσεις.

«Θα δουλέψω με τα δύο κόμματα για να σχεδιάσω κυρώσεις και να κινηθώ γρήγορα, εκτιμώντας την προθυμία του Προέδρου Trump να συνεργαστεί με το Κογκρέσο», δήλωσε ο κ. Γκράχαμ.

Στη νέα δήλωση του δεν μίλησε για την ανάγκη για το Κογκρέσο να ψηφίσει τη δική του νομοθεσία.

Εκτός από το πακέτο κυρώσεων, οι νομοθέτες αναμένεται να παρουσιάσουν ένα κοινό ψήφισμα που αντιτίθεται επίσημα στην απόφαση του κ. Τραμπ να αποσύρει στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία και να τον προτρέψει να αντιστρέψει την πορεία του.

Ο Γκράχαμ είπε την περασμένη εβδομάδα ότι θα εργαστεί σε αυτό το ψήφισμα και ότι ελπίζει ότι θα λάβει ισχυρή στήριξη από τα δύο κόμματα.

Δήλωσε επίσης ότι «στο μεταξύ, νομίζω ότι θα ήταν καλό να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση την ευκαιρία να συναντηθεί με τους Τούρκους και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη για να διαπιστώσουμε αν μπορούμε να επιβάλουμε ένα τέλος στην αιματοχυσία με μια βιώσιμη λύση όσον αφορά το ISIS και άλλες ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”.

Η Πελόσι διαφωνεί με τον Τραμπ για τις κυρώσεις: Ανακοινώνει “πόλεμο” στο Κογκρέσο…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: