Ο Φερστάπεν στην pole position του Μεξικού: Σοβαρό ατύχημα είχε ο Βάλτερι Μπότας

Από το Γκραν Πρι του Μεξικού. EPA, DAVID GUZMAN




Ο Μαξ Φερστάπεν κατάκτησε την pole position για τρίτη συνεχή φορά στο Γκραν Πρι του Μεξικού, με τις κατατακτήριες δοκιμές πάντως να «σημαδεύονται» από το σοβαρό ατύχημα που είχε με τη Mercedes του ο Βάλτερι Μπότας.

Πίσω από τη Red Bull του Ολλανδού πιλότου βρέθηκαν οι Ferrari των Σαρλ Λεκλέρκ και Σεμπάστιαν Φέτελ, που κατετάγησαν δεύτερος και τρίτος, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι ο Φερστάπεν πραγματοποίησε τον ταχύτερο γύρο όλων των εποχών στην πίστα του Μεξικού, βοηθούμενος και από το ατύχημα του Μπότας που δεν επέτρεψε στους Λεκλέρκ και Φέτελ να κάνουν έναν ταχύτατο τελευταίο γύρο, αφού ο Φινλανδός είχε το ατύχημα πριν την ευθεία εκκίνησης – τερματισμού.

Πίσω από τα δύο μονοθέσια της Ferrari θα εκκινήσει ο παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον, ενώ την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν ο Αλεξάντερ Άλμπον (Red Bull), ο Μπότας (είχε προλάβει να κάνει γύρο), ο Κάρλος Σάινθ (McLaren), ο Λάντο Νόρις (McLaren), ο Ντανιίλ Κβιάτ (Toro Rosso) και ο Πιερ Γκασλί (Toro Rosso).

Ο Σέρχιο Πέρες, παρότι αγωνίστηκε σε μια πολύ γνώριμη γι΄ αυτόν πίστα κι ενώπιον του κοινού του έμεινε εκτός δεκάδας, όπως και οι Renault των Νίκο Χούλκενμπεργκ, Ντανιέλ Ρικιάρντο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Το ντέρμπι Ολυμπιακός – ΑΕΚ μονοπωλεί το ενδιαφέρον της 8ης αγωνιστικής της SuperLeague

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: