Ο Λευκός Οίκος το βράδυ. Φωτογραφία Hellas Journal

Ο Ερντογάν αγνόησε τις χαλαρές κυρώσεις του Τραμπ και συνεχίζει την εισβολή στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ασκήσουν διπλωματική πίεση στην Τουρκία και θα απειλήσουν την Άγκυρα με περισσότερες κυρώσεις για να την πείσουν να αποδεχθεί την κατάπαυση του πυρός και να σταματήσει τη στρατιωτική της επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ την Τρίτη.

Μια εβδομάδα μετά την ανατροπή της πολιτικής των ΗΠΑ, την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων από την Συρία, και την επίθεση της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων συμμάχων της Ουάσιγκτον, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ ανακοίνωσε δέσμη κυρώσεων για να τιμωρήσει την Άγκυρα, αλλά η Τουρκία τις αγνόησε και προχώρησε με την εισβολή της.

Μιλώντας σε μια ενημέρωση, ο αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε ότι η εισβολή της Τουρκίας έχει προκαλέσει «χάος» σε αυτό που -όπως είπε- κάποτε ήταν ένα σχετικά σταθερό μέρος της βόρειας Συρίας και ότι η Ουάσιγκτον συνεχίζει την πίεση για να σταματήσει.

“Το σχέδιο είναι να συνεχιστεί η πίεση στην Τουρκία καθώς αξιολογούμε τις πιθανότητες να επιστρέψουμε τη σχέση σε φυσιολογική. Ένα σημαντικό στοιχείο αυτής της επαναφοράς θα ήταν η κατάπαυση του πυρός”, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ.

Αμερικανός αξιωματούχος ανακοίνωσε ότι ο Πενς αναχωρεί για την Άγκυρα μέσα σε 24 ώρες