Ο εκβιαστής Οζερσάι κατηγορεί το ΣΑ για Βαρώσια: Μάταια θέλετε να τηρήσετε το στάτους κβο

File Photo: Ο ψευδο-“υπουργός Εξωτερικών” του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι (Δ) με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Α). @MevlutCavusoglu




Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια στα Βαρώσια, θεωρούμε την συζήτηση και την ανακοίνωση που ακολούθησε από το ΣΑ του ΟΗΕ, κατόπιν άνευ λόγου αιτήματος της ε/κ πλευράς, ως κατάχρηση των όρων εντολής του Συμβουλίου Ασφαλείας, αναφέρει χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

  • Η Τουρκία, προστίθεται, υποστηρίζει πλήρως τη δήλωση του παράνομου ψευδο-«υπεξ» του ψευδοκράτους χθες, η οποία ανέφερε ότι οι εργασίες της παράνομης ψευδο-«κυβέρνησης» στο θέμα των Βαρωσίων θα συνεχισθούν με αποφασιστικότητα και πως «η ε/κ ηγεσία μάταια προσπαθεί να διαφυλάξει το στάτους κβο».

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του για τα Βαρώσια κατά την παρουσίαση του έργου της «κυβέρνησης» χθες βράδυ στη Μόρφου παρουσία σύσσωμου του παράνομου ψευδο-“υπουργικού συμβουλίου”, ο Κουντρέτ Οζερσάι είπε ότι πλέον δεν θα επιτρέψουν την συνέχιση του στάτους κβο στο θέμα της περίκλειστης πόλης, υποστηρίζοντας ότι η ε/κ πλευρά με την στάση της προσπαθεί να «θερίσει» (περικόψει) και τα δικαιώματα που έχουν οι ίδιοι οι Ε/κ.

  • «Εμείς αποφασίσαμε να αλλάξουμε το όνομα ‘κλειστά Βαρώσια’ και θα αφαιρέσουμε την λέξη κλειστά», ανέφερε ο κ. Οζερσάι.

Ο παράνομος ψευδο-«υπεξ» είπε ότι ενώπιον των Τ/κ υπάρχουν και νέες ιδέες, νέες προτάσεις για το Κυπριακό, εκτός από την ομοσπονδία ενώ για το φυσικό αέριο είπε ότι χθες σημειώθηκε μια πολύ σημαντική εξέλιξη αναφερόμενος στην δήλωση του CEO της ΕΝΙ που πηγάζει -όπως υποστήριξε- από την αποφασιστική και σταθερή στάση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους.

Όλα αυτά, συνέχισε, είναι μια ένδειξη προς όσους θεωρούν ότι δεν υπάρχει το ψευδοκράτος, ότι δεν μπορούν να κάνουν κανένα βήμα στην περιοχή.

ΚΥΠΕ
11/10/2019

Με θράσος απαντά το ψευδο-«υπεξ» στον πρόεδρο του ΣΑ για Βαρώσια: Θα συνεχίσουμε τις εργασίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: