Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου νέος διευθυντής στην Ε.Ε., υπεύθυνος για Γειτονία και Μ.Ανατολή

Ο Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά, Thierry Breton, δήλωσε σχετικά ότι “τα ασύρματα δίκτυα 5G αντιπροσωπεύουν έναν πυλώνα κοινωνικοοικονομικής ανάπτυξης για την Ευρώπη, καθώς θα επιτρέψουν νέες υπηρεσίες σε θέματα υγείας και φροντίδας, ενέργειας, μεταφορών, εκπαίδευσης και πολλών άλλων τομέων. Photo via Twitter, commission




Η Κομισιόν αποφάσισε σήμερα Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου, να ενισχύσει την ανώτερη διοίκησή της, διορίζοντας πέντε διευθυντές στις υπηρεσίες της για την ανθρωπιστική βοήθεια και την αντιμετώπιση κρίσεων, την ενέργεια, τη δικαιοσύνη και τους καταναλωτές, καθώς και στο Συμβούλιο Ελέγχου Κανονισμών (RSB).

  • Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, Έλληνας υπήκοος, καθίσταται διευθυντής υπεύθυνος για τη Γειτονία και τη Μέση Ανατολή στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΓΔ ECHO). Ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά από καριέρα στην ελληνική διπλωματική υπηρεσία και στις θέσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ, είναι επί του παρόντος επικεφαλής μονάδας στην υπηρεσία θαλάσσιων υποθέσεων και αλιείας της Επιτροπής (DG MARE).

Ο Ανδρέας Παπακωνσταντίνου διετέλεσε αρμόδιος για θέματα της εξωτερικής πολιτικής και τη διπλωματία στο καμπινέ της Επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη και νωρίτερα του Σταύρου Δήμα, ενώ έχει υπάρξει από το 1992 ως το 1993 εκπρόσωπος Τύπου του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

  • Ο Michael Hager, Γερμανός υπήκοος, διορίστηκε στη θέση διευθυντή για την “ενεργειακή πολιτική” στο τμήμα ενέργειας της Επιτροπής (DG ENER). Έλαβε τη θέση του στην Επιτροπή από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2004 και από τότε έχει ασκήσει διάφορες θέσεις εργασίας στον τομέα της εσωτερικής αγοράς, της ενέργειας, της ψηφιακής οικονομίας και της κοινωνίας. Από το 2013, ηγείται του ιδιωτικού γραφείου του Επιτρόπου Günther H. Oettinger, ο οποίος επί του παρόντος είναι αρμόδιος για τον προϋπολογισμό και τους ανθρώπινους πόρους.

Ο Nils Behrndt, Γερμανός υπήκοος, γίνεται διευθυντής της Διεύθυνσης «Καταναλωτές» στο τμήμα Δικαιοσύνης και Καταναλωτών της Επιτροπής (DG JUST). Ο N.Behrndt εργάζεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τον Οκτώβριο του 2000 και ασχολείται με την πολιτική για τους καταναλωτές τουλάχιστον για το ήμισυ της εποχής. Ο N.Behrndt έχει επίσης διαχειριστική πείρα, αρχίζοντας από το 2009 ως επικεφαλής μονάδας. Από το 2013 είναι επικεφαλής του ιδιωτικού γραφείου του Επιτρόπου Neven Mimica, που είναι επί του παρόντος υπεύθυνος για τη Διεθνή Συνεργασία και Ανάπτυξη.

  • Η ημερομηνία έναρξης ισχύος αυτών των διορισμών θα καθοριστεί αργότερα. Η Koμισιόν αποφάσισε επίσης να διορίσει, από την 1η Νοεμβρίου 2019, την Mona Björklund στη θέση του διευθυντή του Συμβουλίου Ελέγχου της Κανονιστικότητας της Επιτροπής. Η Μ.Björklund, Σουηδή υπήκοος, προσχώρησε στην Κομισιόν το 2000 και εργάστηκε ως προϊστάμενος μονάδας από το 2014. Με την πάροδο των ετών κατείχε διάφορες θέσεις που συνδέονται με την αξιολόγηση του αντίκτυπου της νομοθεσίας της ΕΕ, μεταξύ άλλων ως επικεφαλής μονάδας για τις ” στη Γενική Γραμματεία της Επιτροπής. Αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής μονάδας συντονισμού και προγραμματισμού στο τμήμα κινητικότητας και μεταφορών της Επιτροπής (DG MOVE).

Τέλος, ο Ilkka Salmi, Φιλανδός υπήκοος, διορίστηκε στη θέση του διευθυντή για την “ετοιμότητα και πρόληψη καταστροφών” στη Γενική Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (DG ECHO). Ο Ik.Salmi είναι επί του παρόντος ο μόνιμος γραμματέας του φινλανδικού υπουργείου Εσωτερικών, αφού διετέλεσε διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφαλείας της Επιτροπής μεταξύ 2016 και 2018 και ως διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανάλυσης Πληροφοριών με την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) μεταξύ 2011 και 2015.

ΚΥΠΕ
30/10/2019

Χαιρετίζει η Αρμενία την ιστορική αναγνώριση της γενοκτονίας, πανηγυρισμοί στους δρόμους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: