Ο Αναστάσιος Κουλαρμάνης νέος Διευθυντής Ελληνικής Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Δρ. Αναστάσιος Κουλαρμάνης είναι ο νέος Διευθυντής της Ελληνικής Παιδείας στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής. Φωτογραφία ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗΣ, Εθνικός Κήρυκας




ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος διόρισε τον Αναστάσιο Κουλαρμάνη Διευθυντή της Ελληνικής Παιδείας, σε διαδοχή του Ιωάννη Ευθυμιόπουλου, ο οποίος παραιτήθηκε λίγο μετά την εκλογή του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου.

  • Ο κ. Κουλαρμάνης ήταν μέχρι τώρα διευθυντής του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητας του Καθεδρικού Ναού Αγίου Δημητρίου Αστόριας, του μοναδικού Ελληνικού Λυκείου ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή, ο κ. Κουλαρμάνης ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως εκπαιδευτικός το 1992 στο Τμήμα Εκπαίδευσης της Νέας Υόρκης και από εκεί μετατέθηκε στην Εκπαιδευτική Περιφέρεια του Χίξβιλ το 1996 όπου απέκτησε τη μονιμότητα το 1999.

  • Την 1η Φεβρουαρίου του 1999 του δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσει ως Βοηθός Διευθυντής στο σχολικό σύστημα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου, ενώ έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα διορίσθηκε Διευθυντής, θέση την οποία κατείχε μέχρι τώρα.

Κατά τη θήτευσή του των 20 ετών ως Επικεφαλής του Εκπαιδευτικού Συστήματος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας ο κ. Κουλαρμάνης έθεσε τον πήχη της Ελληνοαμερικανικής Παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες πολύ ψηλά.

Στη διάρκεια της θητείας του το Εκπαιδευτικό Σύστημα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου όχι μόνο αναγνωρίσθηκε ως το κορυφαίο Ελληνοαμερικανικό Σχολείο, αλλά επίσης ως ένα από τα καλύτερα Ημερήσια Σχολεία της πόλης της Νέας Υόρκης.

Dr Anastasios Koularmanis appointed Director of Greek Education at Greek Orthodox Archdiocese

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: