Νυχτερινοί έλεγχοι από ελεγκτές και ΕΛΑΣ για τον αντικαπνιστικό νόμο στο κέντρο της Αθήνας

FIle Photo: H ουσία της προσφυγής αφορά τη μη ύπαρξη προβλέψεων για εξαιρέσεις στον νέο νόμο. Photo via Unsplash.com, @zafarrancho
Τους πρώτους συστηματικούς ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου ξεκίνησαν ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, σε συνεργασία με την ΕΛΑΣ, σε επιχειρήσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν για τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου σε σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο κέντρο της Αθήνας, ανακοίνωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

  • Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν μόνο συστάσεις για την ορθή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, σε πρώτη φάση. Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί πρόγραμμα ελέγχων που θα κάνουν μικτά κλιμάκια, ανακοίνωσε ο κ. Μπίνης.

Μπίνης: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τον αντικαπνιστικό νόμο

«Ο εθνικός στόχος για τη μείωση του καπνίσματος βρίσκει, όπως καταγράφεται σε σχετικές έρευνες, σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, η οποία αναμένει απτά δείγματα της βούλησης της πολιτείας για την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων.

  • Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου, 26.10.2019, και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, 27.10.2019, έλεγχους συμμόρφωσης με τις κείμενες διατάξεις περί προστασίας από προϊόντα καπνού, σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας, προβαίνοντας σε συστάσεις για την ορθή εφαρμογή των απαιτήσεων του εν λόγω θεσμικού πλαισίου», δήλωσε ο κ. Μπίνης, αναφερόμενος στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.

«Το επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ελέγχων που θα υλοποιηθεί από μικτά κλιμάκια των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να διασφαλιστεί η εφαρμογή του νόμου, η προστασία της δημόσιας υγείας και η ισότιμη λειτουργία των επιχειρήσεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων», συμπλήρωσε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας.

Πηγή: iefimerida.gr

Κάπνισμα τέλος παντού: Υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το αντικαπνιστικό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal