Νίκος Βούτσης: Εμείς ρίξαμε τον Σαμαρά αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι να κυβερνήσουμε

File Photo: Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του πρώ ην υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά που κυκλοφορεί με τίτλο «Εντός παρενθέσεως;».

Μέσα στη συγκυρία της αναδιάταξης του ΣΥΡΙΖΑ και του επερχόμενου συνεδρίου που θα καθορίσει τη νέα του φυσιογνωμία, ο Νίκος Βούτσης έκανε τολμηρές αναφορές.

Αφού παραδέχθηκε ότι το 2014 έγινε σε κλειστές συσκέψεις πολύ συζήτηση για το αν θα έπρεπε να ανατρέψουν τον Σαμαρά ενόψει της τότε προεδρικής εκλογής, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ενώ ήμασταν προετοιμασμένοι πάρα πολύ στα τρία χρόνια που ήμασταν αξιωματική αντιπολίτευση σε ψηφίδες προγραμματικές με πρωταγωνιστικό ρόλο του Γιάννη, που τον βλέπω μπροστά μου, αλλά και άλλων συντρόφων για το τι πρέπει να κάνουμε με τις ΕΠΕΚΕ, δεν τις ονομάζαμε τότε έτσι.

Και με ένα δυναμικό με νέους συντρόφους που τότε έρχονταν με την εμπειρογνωμοσύνη τους, τα πτυχία τους να βοηθήσουν. Ενώ ήμασταν έτοιμοι για αυτά, ήμασταν πάρα πολύ μακριά από το να είμαστε έτοιμοι για διακυβέρνηση. Και ήμασταν επίσης μακριά από την οργάνωση της διακυβέρνησης. Είμαι ευθύς λέω ότι δεν υπήρχε σε κανένα υπουργείο, καμία οργάνωση βάσης ή οργάνωση μελών, όπως τα λέμε τώρα. Πουθενά σε κανένα υπουργείο σε κανένα μαζικό χώρο».

Τέλος, μιλώντας για το σήμερα είπε ότι η αποτίμηση της ήττας του κόμματος πρέπει να γίνει «συντεταγμένα και τολμηρά».

Η ΝΔ υλοποιεί τις απαιτήσεις του κεφαλαίου που δεν υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει το ΚΚΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: