Νέο στραβοπάτημα για τη Μπάγερν πριν τον αγώνα με τον Ολυμπιακό για το CL

File Photo: Από τον αγώνα Μπάγερν-Άουγκσμπουργκ. EPA, ANDREAS SCHAAD CONDITIONS




Περίπου 60 χιλιόμετρα χωρίζουν το Μόναχο, την πρωτεύουσα της Βαυαρίας, από το Άουγκσμπουργκ. Αλλά στο ποδόσφαιρο η διαφορά δεν θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη: για μία ακόμη χρονιά η Μπάγερν Μονάχου έχει στόχο το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Άουγκσμπουργκ παλεύει για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Κι όμως, το Σάββατο η μαχητική Άουγκσμπουργκ προγήθηκε μέσα σε 27 δευτερόλεπτα απέναντι στους πρωταθλητές Γερμανίας. ‘Ηταν το πιο γρήγορο γκολ της φετεινής Μπούντεσλιγκα. Κάποια στιγμή η Μπάγερν πήρε μπροστά, οι “συνήθεις ύποπτοι” Λεβαντόφσκι και Γκάμπρι ανέτρεψαν το σκορ, αλλά στη συνέχεια οι πρωταθλητές έχασαν εύκολες ευκαιρίες, άρχισαν να βολεύονται με το 2-1 και τελικά …τιμωρήθηκαν.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Ισλανδός ‘Αλφρεντ Φιμπόγκασον, που είχε ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς αλλά επιστρέφει δριμύτερος με τη φανέλα της Άουγκσμπουργκ, πήρε σχεδόν έτοιμο γκολ από τον Σέρχιο Κόρντομπα- ο οποίος με τη σειρά του είχε εκμεταλλευθεί αμυντικά λάθη της Μπάγερν- και “πάγωσε” τους πρωταθλητές στη λήξη του αγώνα, γράφοντας το 2-2 και χαρίζοντας πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του.

Παλιός γνώριμος του Ολυμπιακού

“Ήταν η τέλεια συγκυρία” λέει ο ίδιος ο Φινμπόγκασον, που μπήκε αλλαγή για την Άουγκσμπουργκ στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου. “Είμαστε μόνο ένα γκολ πίσω, ήμουν κι εγώ σε καλή κατάσταση αν και την περασμένη ομάδα δεν πατούσα καλά στα πόδια μου κι επίσης έκανε φοβερή προεργασία ο Σέργκιο Κόρντομπα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοήθησα την ομάδα μου σήμερα”.

Διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ο Φινμπόγκασον έχει γράψει ιστορία πετυχαίνοντας το πρώτο γκολ της Ισλανδίας σε Μουντιάλ και μάλιστα απέναντι στην Αργεντινή. Διέπρεψε στην Ολλανδία με τη Χέρενφεν, αγωνίστηκε στην Ισπανία με τη Ρεάλ Σοδιεδάδ και συνεχίζει ακάθεκτος στη Γερμανία με τη φανέλα της Άουγκσμπουργκ. Μόνο στον Ολυμπιακό δεν κατάφερε να στεριώσει σε ένα σύντομο πέρασμα το 2015. Ο ίδιος είχε αφήσει αιχμές για τον τότε προπονητή του Μάρκο Σίλβα. Και στο Άουγκσμπουργκ ο Φινμπόγκασον κάθεται στον πάγκο, αλλά φαίνεται ότι το έχει φιλοσοφήσει πλέον: “Και για μένα είναι μια καινούρια κατάσταση να κάθομαι στον πάγκο, αλλά έτσι είναι η ζωή του ποδοσφαιριστή: τη μία μέρα είσαι βασιλιάς, την άλλη είσαι ο βλάκας της υπόθεσης” λέει ο ίδιος. “Αλλά δεν υπάρχουν δικαιολογίες, πρέπει να δουλεύεις σκληρά και να προσπαθείς να αξιοποιήσεις τις ευκαιρίες που έρχονται, όταν έρχονται…”

“Πρόβλημα” βλέπει ο Μάνουελ Νόιερ

Ένα ακόμη πρόβλημα για τη Μπάγερν: στο παιχνίδι με την Άουγκσμπουργκ έχασε τον διεθνή αμυντικό Νίκλας Σούλε, που τραυματίστηκε και μάλιστα σοβαρά. Οι πρωταθλητές ψάχνουν τώρα μία ευκαιρία για εξιλέωση και μπορεί να την έχουν απέναντι στον Ολυμπιακό την Τρίτη. Πάντως το στραβοπάτημα του Σαββάτου έχει προκαλέσει εκνευρισμό, ακόμη και στη διοίκηση της ομάδας. “Έχετε λίγο χρόνο για κάποιες ερωτήσεις;” ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε μετά την ισοπαλία με την Άουγκσμπουργκ. “Έχω, αλλά δεν μιλάω” απάντησε εκείνος.

Ο προπονητής της Μπάγερν Νίκο Κόβατς παραδέχθηκε ότι η ομάδα έχει προβλήματα στην άμυνα. Όσο για τον αρχηγό Μάνουελ Νόιερ, μίλησε πιο ανοιχτά από όλους: “Νομίζω ότι στο μυαλό είναι το πρόβλημα. Αν δούμε πόσο χαλαρά αντιμετωπίζουμε κάποιες φάσεις, σε ποιο λεπτό δεχόμαστε γκολ και πως τελικά χαρίζουμε βαθμούς…Αυτή δεν είναι Μπάγερν…”

ΠΗΓΗ: DW-Γιάννης Παπαδημητρίου (DPA, kicker.de, tagesschau.de)

O Giannis απαντά στα σχόλια για τον Χάρντεν: Το βραβείο του MVP είναι στο δικό μου σπίτι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: