Νέα αμφίσημα μηνύματα Τραμπ: Δεν επιστρέφει στη Συρία, προειδοποιεί με σκληρές κυρώσεις τον Ερντογάν

File Photo: Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απευθύνεται στα ΜΜΕ πριν την υπογραφή των προεδρικών διαταγμάτων για τη διαφάνεια στην αίθουσα Ρούσβελτ στον Λευκό Οίκο, Ουάσιγκτον, ΗΠΑ. EPA, JIM LO SCALZO




Με ένα ισχυρό οικονομικό κτύπημα και αμείλικτες κυρώσεις απείλησε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τουρκία, ενώ δήλωσε ότι η Άγκυρα βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση από τις ΗΠΑ, σε αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Στις δύο αναρτήσεις, οι οποίες πυροδοτήθηκαν από την επίθεση που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά της βορειοανατολικής Συρίας, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρει τα εξής:

“Η Τουρκία σχεδίαζε αυτή την επίθεση (σ.σ.: στη Συρία) για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το προσπαθούσαν ανέκαθεν. Οι ΗΠΑ δεν έχουν στρατεύματα πουθενά κοντά στην περιοχή που δέχθηκε την επίθεση. Προσπαθώ να σταματήσω τους ατελείωτους πολέμους, μιλώντας και στις δύο πλευρές. Κάποιοι θέλουν να στείλουμε εκατοντάδες στρατιώτες στη Συρία και να ξεκινήσουμε ένα νέο πόλεμο από την αρχή. Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Άλλοι λένε να απέχουμε, να αφήσουμε τους Κούρδους να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους (ακόμα και με τη δική μας οικονομική βοήθεια). Εγώ λέω να κτυπήσουμε την Τουρκία δυνατά και οικονομικά και με κυρώσεις, εάν δεν ακολουθήσουν τους κανόνες. Παρακολουθώ στενά”.

 

…the area and start a new war all over again. Turkey is a member of NATO. Others say STAY OUT, let the Kurds fight their own battles (even with our financial help). I say hit Turkey very hard financially & with sanctions if they don’t play by the rules! I am watching closely.

Αμερικανοί στρατιωτικοί αντιδρούν έντονα στην εγκατάλειψη των Κούρδων από Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: