Να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη Συρία καλεί την Τουρκία το υπουργείο Εξωτερικών

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στο Υπουργείο Εξωτερικών, Αθήνα . ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τη μονομερή στρατιωτική ενέργεια της Τουρκίας σε συριακό έδαφος, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Παράλληλα καλεί την Άγκυρα να θέσει άμεσα τέλος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη βορειοανατολική Συρία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις “αποτελούν παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, υπονομεύουν τη σταθερότητα της περιοχής και θέτουν σε κίνδυνο τις προσπάθειες υπό τα Ηνωμένα Έθνη για επίλυση της συριακής κρίσης”.

Το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι “οι αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών στο συριακό έδαφος και η δια της βίας αλλοίωση των δημογραφικών δεδομένων, αποτελούν ευθεία παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και ανακαλούν θλιβερότατες μνήμες”, τονίζοντας παράλληλα ότι η Τουρκία “καθίσταται υπεύθυνη ενώπιον της διεθνούς κοινότητας για τις δυνητικές ανθρωπιστικές συνέπειες της επιχείρησής της στη Συρία”.

“Υπογραμμίζουμε ότι μια βιώσιμη λύση στη συριακή διαμάχη δεν είναι δυνατό να επιτευχθεί με στρατιωτικά μέσα”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Η τουρκική προκλητικότητα σε κυπριακή ΑΟΖ και Αιγαίο στη συνάντηση Μητσοτάκη-Στόλτενμπεργκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: