Μητσοτάκης: Ο,τι ανήκει στην Κύπρο ανήκει στην Κύπρο, δεν ανήκει στην Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σε ανοιχτή συζήτηση με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum, στο Ζάππειο, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου στην Κύπρο, υπάρχει σαφής παραβίαση της κυπριακής κυριαρχίας εκ μέρους της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος

Μητσοτάκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum.

 «Ό,τι ανήκει στην Κύπρο ανήκει στην Κύπρο. Δεν ανήκει στην Τουρκία», σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι η Ελλάδα αισθάνεται αυτοπεποίθηση, έχει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της και έχει ισχυρούς συμμάχους.

Αναφέρθηκε, δε, στην συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

«Του είπα ότι θα ήταν σημαντικό να κάνουμε μία επανεκκίνηση. Ωστόσο, το ταγκό θέλει δύο… Έκανα πολύ σαφές ότι η χρήση του προσφυγικού ζητήματος ως μοχλού πίεσης κατά της Ευρώπης δεν είναι μία καλή στρατηγική… Η Ευρώπη πρέπει να συνεχίσει να στηρίζει την Τουρκία. Αλλά στην Κύπρο υπάρχει σαφής παραβίαση της κυπριακής κυριαρχίας… Η συμπεριφορά της Τουρκίας στην Κύπρο δεν είναι δυνατόν να μην προκαλέσει την αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΕΕ θα αναλάβει πρωτοβουλίες σχετικά σύντομα».

ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο Ακιντζί ενημερώνει τα παράνομα ψευτο-κόμματα για τις επαφές του στη Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: